Jisan Ahn - Bio

Werk  |  CV  |  Bio

‘We willen graag geloven dat we veilig zijn, ik wil die onbekommerdheid wegnemen.' Het werk van Jisan Ahn is geworteld in bezorgdheid om het menselijk verlangen naar geweld. Al enige tijd tonen zijn schilderijen wat door dit verlangen is vernietigd of herschapen. De werken ‘herzien’ beelden die van internet, uit films, kranten of tijdschriften komen. De beelden worden in surrealistische en soms kwellende/beklemmende composities geplaatst.
Met deze spookachtige taferelen geeft Ahn uitdrukking aan de menselijke angst om in vergetelheid te raken en het hevige verlangen een visueel overblijfsel van het zelf te cultiveren. (Hinde Haest)

‘De nacht verheldert alles wat ik denk en voel. Mijn zinnen reageren scherp op wat ik zie en voel wanneer alle ‘verstorende’ elementen zijn verdwenen. In het donker probeer ik de tijd te zien als pendant van het leven en de dood. Ik wil hun samenhang tonen. Het donker kan zoveel associaties oproepen dat het bij ieder van ons vage herinneringen opwekt. De onscherpe positionering van objecten en figuren, en de afstand die in het bekijken wordt geschapen zijn gelinkt aan traumatische ervaringen die mij sprakeloos laten, ervaringen van eenzaamheid en hopeloosheid.’

Galerie Bart
Elandsgracht 16
1016 TW Amsterdam
+31 (0)20 3206208
info@galeriebart.nl

Woe - zat 12.00 / 17.00
En op afspraak
EN

Galerie Bart Nijmegen

Aanmelden nieuwsbrief

Archief nieuwsbrief

Nieuws
Winnaar `Hollandse Nieuwe!` prijs 2017
Boeklancering Kuno Grommers op Unseen Amsterdam
Permanente Stock Expo Nijmegen