Navigatie

Geweest

Frode Bolhuis - A Contagious Affair
solo-expositie
08 09 '18 / 20 10 '18

De figuren van Frode Bolhuis hebben een typische ‘Bolhuis-look’: een eigen mimiek met een wat onbeholpen lichaamshouding, maar altijd met iets zachts. Waar hun schepper voor eerder werk inspiratie uit de middeleeuwen haalde, is dat nu het einde van de negentiende eeuw. De aard van de sculpturen is opgeschoven van verstild naar meer flamboyant en expressief.

Meer over Frode Bolhuis

Kuno Grommers - Orientation
solo-expositie
07 07 '18 / 18 08 '18

Kuno Grommers (1946) gebruikt de camera om de ruimtelijke dynamiek van statische beelden te vangen. Abstracte, geometrische vormen en grote kleurvlakken zijn het uitgangspunt van de installaties, die de wetten van de zwaartekracht lijken te overtreden. De optische illusies, die ons waarnemingsvermogen op de proef stellen, zijn het resultaat van Grommers’ innovatief spel met twee belangrijke pijlers van de fotografie: licht en donkerte. Aansluitend op de serie fotografische werken, zijn tijdens deze expositie ook ruimtelijke werken van Grommers te zien. De assemblages, waarin verf en schildersdoek op sculpturale wijze zijn vormgegeven, nodigen uit tot nieuwe perspectivische benaderingen.

Meer over Kuno Grommers

Loes Koomen - Room To Move
solo-expositie
30 06 '18 / 21 07 '18

In Loes Koomens abstracte schilderijen gaat het om het vinden van de juiste balans tussen ogenschijnlijk tegenstrijdige elementen: bijtende kleurcombinaties die elkaar zowel afstoten als aantrekken, onderdelen die lijken te willen ontsnappen (of zoeken ze elkaar juist op)? Room To Move opent in Salon Bart, op de eerste verdieping van de galerie, waar het werk bij wijze van experiment in een huiselijke setting wordt gepresenteerd.

Meer over Loes Koomen

Deze expositie is een samenwerking met de kunstenaar en Klerkx International Art Management.

Femke Dekkers - Stages
solo-expositie
19 05 '18 / 30 06 '18

In het spanningsveld tussen statische architectuur en het schilderachtige perspectief zoekt fotografe Femke Dekkers (1980) naar vrije ruimte waar sculptuur en schilderkunst in elkaar overgaan. Femke verandert haar omgeving in een ‘stage’ en met haar foto’s grijpt ze in op het perspectief. Dat maakt dat je je afvraagt: wat is de daadwerkelijke ruimte en wat de illusie? In een overzicht van 2011 tot heden toont ze naast de werken van de afgelopen jaren ook materiaal uit haar archief. Het terugblikken levert nieuwe inzichten op in de verschillende stadia (stages) van haar werk.

Meer informatie over Femke Dekkers

Stefan Kasper - solo
De gouden dood of de gladiolen
31 03 '18 / 12 05 '18

Opening: zaterdag 31 maart 16:00-18:00

In glinsterende portretten, secuur getekende skeletten, bloemen en verborgen grapjes is Stefan Kaspers kenmerkende stijl te herkennen: zowel een kleurrijke ode, als een speelse knipoog gericht op de grote meesters uit de westerse kunstgeschiedenis. Vanitassymbolen vormen een herkenningspunt in zijn extravagante, fantasierijke tekeningen op papier, karton en restmateriaal. Zijn werken beschikken over een dubbele lading, zowel in materiele als in conceptuele zin.
Meer over Stefan Kasper

Seoul Sessions
Jisan Ahn en Raymond Lemstra
Duo-expositie
10 02 '18 / 24 03 '18
Opening : zaterdag 10 februari 2018, 16:00-18:00

Meer informatie over
Jisan Ahn
Raymond Lemstra
`Seoul Sessions`
Tussen 10 februari en 24 maart toont Galerie Bart ‘Seoul Sessions’, een duo-expositie met het werk van Jisan Ahn (1979, KR) en Raymond Lemstra (1978, NL). Beide kunstenaars hebben gestudeerd in Groningen en wonen op dit moment in Seoul. Allebei de kunstenaars hebben gevoeld hoe het is om de nieuwkomer, de buitenstaander te zijn.

Ahn realiseerde zich, nadat hij zich had gevestigd in Nederland, dat zijn toenmalige focus op Koreaanse politieke onderwerpen niet wereldwijd gedragen werd. Hij ging op zoek naar nieuwe, algemenere onderwerpen. Voor zijn nieuwste serie vormen Koreaanse commercials uit de jaren 70 een grote inspiratiebron. Deze commercials waren geen gelikte marketingcampagnes maar hadden een naïeve kwaliteit. Ze waren direct en zonder verborgen agenda. Deze verouderde beeldtaal wil Ahn in de huidige tijd plaatsen. Hierdoor vervalt de referentie naar de oorspronkelijke context en het beeld zelf komt centraal te staan, waardoor er ruimte geboden wordt voor een meer universele betekenis.

Ook Lemstra wordt geconfronteerd met zijn ‘anders’ zijn. Door de taalbarrière en grote verschillen in omgangsnormen had hij, nadat hij zich in 2016 in de Koreaanse hoofdstad vestigde, de neiging zich terug te trekken in zijn atelier. Om toch grip op de vervreemdende en overweldigende stad te krijgen, begon hij de vele aanplakbiljetten en stickers in het straatbeeld te verzamelen. Deze huid van de stad vormt de ondergrond van zijn fictieve portretten. Deze portretten zijn minder glad en feilloos geschilderd dan de figuren van vóór zijn verblijf in Zuid-Korea. Ze kenmerken zich door een zekere kwetsbaarheid, die wellicht de gemoedstoestand van hun maker reflecteert.

Allebei de kunstenaars houden zichzelf, maar ook ons, een spiegel voor. Wie ben ik, versus de ander? Hoe kijk ik naar de ander, hoe kijkt de ander naar mij? Wie waren we in het verleden versus het heden? Actuele en universele vragen die telkens weer opnieuw gesteld kunnen worden.
Alexandra Hunts - Matter of Knowledge
Solo-expositie
25 11 '17 / 20 01 '18

Meer informatie over Alexandra Hunts
Nieuwe Oogst `17
Groepsexpositie 21 10 '17 / 18 11 '17

Zoals iedere zomer heeft het team van Galerie Bart weer alle kunstacademies van Nederland bezocht, om daar nieuw talent vandaan te plukken. Uit het werk van de vele eindexamenexposanten hebben wij 8 kunstenaars geselecteerd die veelbelovend zijn voor de toekomst. Dit jaar wordt ‘Nieuwe Oogst’ gevuld door:

Sonja de Bruin – KABK, Den Haag - fotografie
Vytautas Kumza – Gerrit Rietveld Academy, Amsterdam - fotografie
Christa te Dorsthorst – AKV|St.Joost, Breda - installatie
Joris Strouken – ArtEZ, Enschede - schilderijen
Lotte van Uittert – KABK, Den Haag - fotografie
Jeanine Vloemans – AKV|St.Joost, Den Bosch - schilderijen
Taiping Xu – Frank Mohr Institute, Groningen - schilderijen

In samenwerking met Museum Het Valkhof presenteren wij de 8ste Nieuwe Oogster: Nuni Weisz (HKU, Utrecht). Haar interactieve installatie zal vanaf zondag 17 september gedurende de verdere periode van de Nieuwe Oogst te zien én horen zijn in de patio van het museum.

Na de expositie in Nijmegen reist de Oogst door naar Galerie Bart in Amsterdam. Tijdens de opening op zaterdag 21 oktober wordt daar de 'Hollandse Nieuwe!' prijs uitgeloofd aan de meest veelbelovende kunstenaar van deze editie.

HOLLANDSE NIEUWE PRIJS
Ook dit jaar wordt weer de 'Hollandse Nieuwe!' prijs uitgeloofd aan het meest veelbelovende talent van deze Oogst. De prijs is een extra stimulans voor de beginnende kunstenaars tijdens hun grote sprong in het diepe nu zij de academie hebben verlaten. Zij die met hun koppen boven het maaiveld uitsteken, krijgen zo een extra zetje in de goede richting.
De jury bestaat dit jaar uit Jan-Wieger van den Berg (kunstenaar, Besiendershuis, kunstenaarsinitiatief Paraplufabriek, projecten Museum Het Valkhof) en Iris Visch (AkzoNobel Art Foundation).

>> WINNAAR 'Hollandse Nieuwe!' 2017: Christa te Dorsthorst (AKV|St.Joost, Breda - installatie).

Ton Slits - Important Circle
Solo-expositie 02 09 '17 / 14 10 '17

Opening: 02 09 '17 van 16:00 tot 18:00.

Meer informatie over Ton Slits.
Isabelle Wenzel - UNERNSTES UNTERFANGEN
Solo-expositie 17 06 '17 / 29 07 '17

Meer informatie over Isabelle Wenzel.
Gerard Koek - WORDS & RECOLLECTIONS
Solo-expositie 29 04 '17 / 10 06 '17

Opening: 29 04 '17 van 16:00 tot 18:00.

Meer informatie over Gerard Koek.
Jonah Falke - Dogs & Faces
Solo-expositie
11 03 '17 / 22 04 '17

Meer informatie over Jonah Falke
Drawing between the lines
Groepsexpositie 07 01 '17 / 25 02 '17

Black Ink Lab, Rik Buter, Koen de Graaf en animatiefilms van KloosterKino.
Opening zaterdag 7 januari van 16 tot 18 uur
Nieuwe Oogst `16
Groepsexpositie 22 10 '16 / 03 12 '16

Al ruim tien jaar bezoekt Galerie Bart iedere zomer alle eindexamenpresentaties van de Nederlandse kunstacademies, om daar nieuw talent vandaan te plukken. Onze selectie van de beste afgestudeerden presenteren we elk najaar onder de noemer 'Nieuwe Oogst’ in een groepsexpositie op onze locaties in Amsterdam en Nijmegen.

In de Oogst van 2016 is er werk te zien van 9 kunstenaars in allerlei disciplines:
Kateryna Snizhko (Gerrit Rietveld - Amsterdam, 3D tekeningen)
Kimmo Virtanen (KABK - Den Haag, video installatie)
Belushi Metaal (KABK - Den Haag, mixed media, schilderijen)
Esmay Groot Koerkamp (ArtEZ - Enschede, mixed media, tekeningen)
Hedri Kool (AKV|St.Joost - Den Bosch, installatie, sculptuur)
Lillian Vlaun (Gerrit Rietveld - Amsterdam, installatie, objecten)
Luca Grimaldi (Frank Mohr Institute - Groningen, schilderijen)
Milena Naef (Gerrit Rietveld - Amsterdam, objecten)
Romee van Oers (AKV|St.Joost - Breda, schilderijen, objecten)

HOLLANDSE NIEUWE PRIJS
Ook dit jaar werd weer de 'Hollandse Nieuwe!' prijs uitgeloofd aan het meest veelbelovende talent van deze Oogst. De prijs is een extra stimulans voor de beginnende kunstenaars tijdens hun grote sprong in het diepe nu zij de academie hebben verlaten. Zij die met hun koppen boven het maaiveld uitsteken, krijgen zo een extra zetje in de goede richting.

Op zaterdag 22 oktober werd de winnaar bekend gemaakt tijdens de opening van de Nieuwe Oogst expositie. De jury bestond uit Marjolein de Groen (Collectie de Groen), Niek Hendrix (Lost Painters), Floor Kortman (Patty Morgan) en Bart Hoogwegt (Galerie Bart).

WINNAAR 'Hollandse Nieuwe!' 2016: Hedri Kool (AKV|St.Joost - Den Bosch, installatie, sculptuur).
Point of view
Groepsexpositie 03 09 '16 / 15 10 '16

Kevin Bauer, Femke Dekkers, Kuno Grommers, Harry Markusse en Thomas van Rijs
Jannemarein Renout & Casper Verborg
Duo-expositie 09 07 '16 / 20 08 '16

Jannemarein Renout en Casper Verborg
Tamara Muller & Rozemarijn Westerink
Duo-expositie 21 05 '16 / 03 07 '16
'The Fields'

Tamara Muller en Rozemarijn Westerink
Rens Krikhaar & Daniela Schwabe
Duo-expositie 02 04 '16/ 14 05 '16

Rens Krikhaar en Daniela Schwabe
Ton Slits & Aldwin van de Ven
Duo-expositie 13 02 '16 / 26 03 '16

Ton Slits en Aldwin van de Ven
Anne Forest - Sojourners
12 12 '15 / 07 02 '16
Solo-expositie Anne Forest
Nieuwe Oogst `15
24 10 '15 / 06 12 '15

Onze jaarlijkse selectie van eindexamenwerk:
Thom Brand ( AKV|St.Joost - Den Bosch, installatie)
Stefan van den Broek (HKU, Utrecht - zeefdrukken)
Edith Diederiks
 (Gerrit Rietveld - Amsterdam, fotografie)
Daniek Dijkstra (HKU - Utrecht, fotografie)
Joost Elschot (HKU - Utrecht, film/installatie/tekeningen)
Karl Hedin en August Ranelid
 (Gerrit Rietveld - Amsterdam, audiovisueel)
Wouter van der Laan (HKU - Utrecht, schilderijen)
Bas Overbeek (ArtEZ - Arnhem, installatie)
Iwan Smit (WdKA - Rotterdam, mixed media)
Adonis Stoantzikis (Frank Mohr Institute- Groningen, tekeningen en schilderijen)

HOLLANDSE NIEUWE PRIJS
Tijdens de opening is voor de eerste maal de 'Hollandse Nieuwe' uitgereikt aan de meest veelbelovende kunstenaar van de Nieuwe Oogst expositie.
Winnaar van de juryprijs is het duo Karl Hedin en August Ranelid (Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam).
Winnaar van de galerieprijs is Wouter van der Laan (HKU, Utrecht).
Antonia Breme & Aliki van der Kruijs
Duo-expositie 05 09 '15 / 17 10 '15
'Planting Spatials - Means of Construction'

Antonia Breme
en Aliki van der Kruijs
Jeffrey Dunsbergen & Mari Stoel
Duo-expositie 27 06 '15 / 08 08 '15
'Impressum'

Jeffrey Dunsbergen
en Mari Stoel
Jisan Ahn - Hunt
09 05 '15 / 20 06 '15
Solo-expositie Jisan Ahn
Group exhibition 21 03 `15 / 03 05 `15
Niels van Bunningen, Susanna Inglada en Raoul Kramer
Rik Buter & Rens Krikhaar
Duo-expositie 31 01 '15 / 14 03 '15 
'Historia'

Rik Buter
en Rens Krikhaar
Jochem Rotteveel & Vincent Vreeke
Duo-expositie 13 12 '14 / 24 01 '15
'Rhyme & Reason'
Nieuwe Oogst `14
Groepsexpositie 25 10 '14 / 06 12 '14

Onze selectie van eindexamenwerken.
Saskia Blokzijl (ArtEZ - Arnhem, schilderijen)
Ingrid Davids 
(Minerva - Groningen, mixed-media)
Dewi Hoppe (ArtEZ - Enschede, schilderijen)
Frederique Jonker (HKU - Utrecht, schilderijen)
Stella de Kort (Gerrit Rietveld Academie - Amsterdam, tekeningen)
Jannemarein Renout (Gerrit Rietveld Academie - Amsterdam, digitale media)
Thomas van Rijs (KABK - Den Haag, schilderijen)
Sjoerd Tegelaers (ArtEZ - Enschede, etsen)
Milan van Wezel (AKV St. Joost - Breda, sculpturen en installatie)
Yvonne Lacet - Urban Anatomy
06 09 '14 / 18 10 '14

Rhythm is a shape, rhythm is a beat
Groepsexpositie 05 07 '14 / 16 08 '14
Jan Willem Deiman, Harry Markusse, Teun Vonk, Adrian Woods & Gidi van Maarseveen
Sara Glahn en Isabelle Wenzel
Duo-expositie 17 05 '14 / 28 06 '14

Sara Glahn 'Spatial sculptures (Dad)'
Isabelle Wenzel 'THE-MAKING-OF'
Jisan Ahn - White Night
Solo-expositie 29 03 '14 / 10 05 '14
Frode Bolhuis & Anne Forest
Duo-expositie 08 02 '14 / 22 03 '14

Frode Bolhuis 'That which appears'
Anne Forest 'Holy Ghosts'
Tamara Muller - HIDE
Solo-expositie 21 12 '13 / 02 02 '14

Nieuwe Oogst `13
Groepsexpositie 02 11 '13 / 14 12 '13

Kevin Bauer (ArtEZ, Enschede), Frank Blommestijn & Michiel van der Werf (ArtEZ, Arnhem), Janneke Bolt (HKU, Utrecht), Dario Bongiovanni (ArtEZ, Enschede), Jonah Falke (ArtEZ, Enschede), Thijs Jager (ArtEZ, Arnhem), Evelien Jaspers (KABK, Den Haag), Sara Koning (KABK, Den Haag), Nynke Koster (KABK, Den Haag), Naomi Souwen (Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam)
Erik de Bree & Erik Buijs
Duo-expositie 14 09 '13 / 26 10 '13

Erik de Bree
 en Erik Buijs
Blast from the Past
Hedendaagse kunst met een klassieke twist
Groepstentoonstelling 16 07 '13 / 24 08 '13

Mark Beerens, Anne von Freyburg, Jules van Hulst, René R. Kuipers, Sierk van Meeuwen en Louise te Poele.
Opening exhibition Elandsgracht 16
Groepstentoonstelling 25 05 '13 / 06 07 '13
Jisan Ahn, Frode Bolhuis, Femke Dekkers, Peter van der Es en Niels Helmink
Beelddragers: Dennis Duijnhouwer
In het weekend van 26 t/m 28 april presenteert Beelddragers het werk van Dennis Duijnhouwer: Never Wither, het geheime leven van de nepplant.

Voor informatie kijk op de Beelddragers Facebookpagina of Beelddragers.nl.
STOCK SALE
Groepsexpositie 09 03 '13 / VERLENGD T/M 30 03 '13
10% korting op alle werken uit onze opslag!

Barbara Wijnveld
Solo-expositie 'Nine Lives & the Daily Mirror' 05 01 '13 / 23 02 '13
Antonia Breme & Eefje Bouwkamp
Duotentoonstelling 24 11 '12 / 29 12 '12

Eefje Bouwkamp
 en Antonia Breme
Nieuwe Oogst 2012
Groepsexpositie 13 10 '12 / 17 11 '12
Onze selectie eindexamenwerk van de Nederlandse academies.
Met Marieke Gelissen, Dimitar Genchev, Alexandra Hunts en Olga Oostermeijer.
Yvonne Lacet
Solo-expositie 'Incognito' 01 09 '12 / 06 10 '12
Jochem Rotteveel & Wouter Rens
Duo-expositie 14 06 '12 / 28 07 '12
Jochem Rotteveel
Zweigstelle Berlin @ Galerie Bart
Groepsexpositie 10 05 '12 / 09 06 '12
Karen Irmer, Ursula Oberhauser, Jürgen Paas
Galerie Bart 5 jaar!
Jubileumgroepsexpositie 31 03 '12 / 05 05 '12
From Different Corners
Groepsexpositie tekeningen 16 02 '12 / 24 03 '12
Heidi Sincuba
Solo-expositie 05 01 '12 / 11 02 '12
'Ukukhohlakala Komqondo'
Nieuwe Oogst `11
Groepsexpositie 15 10 '11 / 12 11 '11
Jisan Ahn, Anne Forest, Anna Meiners
Adrian Woods & Gidi van Maarseveen
Duo-expositie 03 09 '11 / 08 10 '11
Met Caroline van Pagée
Galerie Bart
Elandsgracht 16
1016 TW Amsterdam
+31 (0)20 3206208
info@galeriebart.nl

Woe - zat 12.00 / 17.00
En op afspraak
EN

Galerie Bart Nijmegen

Aanmelden nieuwsbrief

Archief nieuwsbrief