Navigatie

Geweest

NETTLES AND CATERPILLARS
Ton Slits & Karin van Dam
duo-expositie
14 12 '19 / 08 02 '20 
Opening: 14 12 '19 / 17:00 - 19:00

In het werk van Ton Slits speelt ruimtelijkheid een grote rol, of het nu gaat om installaties, schilderijen of tekeningen met borduurwerk. De verbindingen en vertakkingen die hij schildert of uitsnijdt in papier, roepen associaties op met de natuur, maar doen ook denken aan een plattegrond, metrostelsel of het menselijk lichaam.
Karin van Dam deelt deze fascinatie voor architectonische structuren en de inventiviteit van de natuur. Voor haar nieuwste tekeningen onderzocht ze op vier meter diepte de donkere leefwereld van het onderaardse, waar ze samen met een kolonie rupsen bouwde aan een enorm verkeersnetwerk.

Meer over Ton Slits of Karin van Dam

Bart`s Movie Night
Galerie Bart nodigt u graag uit voor onze vierde filmavond, op zaterdag 23 november om 20:00 uur. Deze keer tonen we de animatiefilm Virus Tropical, die we hebben geselecteerd omdat Jorge Luis Barragán Castaño, een van de opkomende talenten in onze huidige tentoonstelling, deel uitmaakte van het team dat de film heeft gemaakt. Jorge zal een korte introductie geven.
RSVP voor zaterdag via info@galeriebart.nl!Virus Tropical (2017)
Virus Tropical, overgenomen uit de grafische roman van de Colombiaans-Ecuadoriaanse cartoonist Powerpaola, is een doordacht en aangrijpend coming of age-verhaal dat begint in de nacht dat Paola is verwekt - in een gestileerde, anatomische reeks die de toon zet voor een nuchtere verkenning van seksualiteit en familie in de film - en eindigt wanneer ze als jong volwassene haar vleugels uitslaat.

In de tussenliggende jaren volgen we Paola, de jongste van drie dochters opgevoed door een alleenstaande moeder, terwijl ze aanmodderend haar weg zoekt, door vriendschappen, nieuwe scholen, onhandige romances en verschillende huiselijke drama's. Losse doe-het-zelf zwart-witanimatie en lo-fi Latin indiescore verlenen een liefdevol idiosyncratische charme aan een film die een uniek en uiterst verfrissend POV-perspectief van een meisje naar voren brengt. Aan het eind heb je een intieme band met deze familie gevormd en ben je blij dat je samen tijd hebt doorgebracht.

Bekijk de trailer

Regisseur: Santiago Caicedo
Taal: Spaans
Ondertiteling: Engels
Looptijd: 96 minuten
Aanbevolen leeftijd: 16+
Commentaar: Film bevat openhartige afbeeldingen van naaktheid, seks, bevalling en recreatief drugsgebruik.

Datum: zaterdag 23 november
Deuren open: 19:30
Film begint: 20:00
Vrije toegang (inclusief drankje en popcorn)

NEW TALENT
groepsexpositie
26 10 '19 / 07 12 '19  
filmavond: zaterdag 23 november, 20:00 - 22:00, deuren open om 19:30 uur.

Al meer dan tien jaar selecteert Galerie Bart uit de afstudeerpresentaties van de Nederlandse kunstacademies het beste opkomende talent. Dit jaar presenteren we tien kunstenaars in opmars, vijf in onze galerie in Amsterdam en vijf in onze projectruimte in Nijmegen. De New Talent 2019 deelnemers in Amsterdam zijn:
  • Jorge Luis Barragán Castaño. Frank Mohr Institute, Groningen
  • Zahar Bondar. Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag
  • Myrto Christou. Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam
  • Tibor Dieters. Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag
  • Natasha Rijkhoff. Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag
LAYING BARE
Marleen Sleeuwits
solo-expositie 
07 09 '19 / 19 10 '19  
opening 07 09 '19 - 17:00 / 19:00
filmavond 18 10 '19 - 19:30 deuren open / 20:00 aanvang film

"Mijn foto’s zijn geen venster naar een wereld, waar je als toeschouwer in stapt. Het is eerder andersom: die andere wereld komt naar jou toe en neemt ongevraagd de plek over." Marleen Sleeuwits (Enschede 1980) tast zo de grenzen af tussen twee- en driedimensionaliteit. Waar een ruimtelijk object een zekere platheid krijgt, neemt het platte vlak van de foto steeds meer vorm aan. "Het draait voor mij allemaal om de vertaling van ruimte naar fotografie. Ik leg ruimtes bloot, fileer ze zelfs. Door er steeds één element uit te pakken dat ik onderzoek, doorgrond ik ze stukje bij beetje." Dat onderzoekende aspect maakt zich ook meester van de kijker. Door het werk van Sleeuwits af te speuren, op zoek naar aanwijzingen, denk je er grip op te krijgen. Om vervolgens weer volledig te verdwalen in duizelingwekkende, zich repeterende omkeringen.

meer over Marleen Sleeuwits

Vrijdag 18 oktober 2019: MOVIE NIGHT

We verwijzen u graag naar onze Engelse pagina voor meer informatie.

SUMMER SHOW
Loes Koomen, Jan Willem Deiman en Tim Wunderink 
groepsexpositie
06 07 '19 / 10 08 '19
Opening 06 07 '19 / 16 tot 18 uur

Luchtige frames werpen een getekende schaduw op de witte muur, kleurige geometrische vormen lijken uit hun kader te willen breken en fragmenten van opblaasboten en luchtbedden voeren je in gedachten naar de verkoeling van het water. Als een zomerse bries waaien de abstracte werken van Loes Koomen, Jan Willem Deiman en Tim Wunderink door de galerie.
SUMMER PROGRAMME
Vrijdag 12 juli
ART, MUSIC & COCKTAILS
17:00-21:00, de galerie is vanaf 12:00 geopend

We beginnen onze reeks events met zomerse muziek en cocktails geïnspireerd op de werken die in de galerie getoond worden. Bij warm weer is de tuin open.
Meer informatie volgt!

Vrijdag 19 juli
MOVIE NIGHT
Il deserto Rosso (1964) – Michelangelo Antonioni
20:00-22:00, deuren open vanaf 19:30

“In Il Deserto Rosso I wanted to change the face of reality, of water, of streets, of landscapes, to physically paint them.”
- Michelangelo Antonioni

Te midden van rokende fabrieken in de voorsteden van Ravenna, dwaalt een jonge vrouw door het industriële landschap van de jaren ‘60. De intens groene jas van Giuliana - gespeeld door Monica Vitti - steekt schel af tegen de verweerde gebouwen. Il deserto rosso (1964) was de eerste kleurenfilm van de Italiaanse modernist Michelangelo Antonioni (1912-2007). Hij liet zich inspireren door schilders als Rothko en Pollock die met hun abstract expressionistische schilderijen een enorme uitdrukkingskracht wisten te geven aan het fenomeen kleur. Voor deze film ging Antonioni eveneens schilderachtig te werk en kleurde hij de frames handmatig bij. De uitgesproken kleurvlakken reflecteren de gemoedstoestanden van Giuliana en toveren het industriële landschap om in een schilderij van abstracte, kille schoonheid.

Taal: Italiaans, ondertitels: Engels
We hebben Maan Meelker, freelance schrijver, redacteur bij Cineville en rMA Cultural analysis student, gevraagd om de film de selecteren en zij zal ook een korte inleiding geven. Incl. pauze, drankje en popcorn. RSVP voor 18 juli: info@galeriebart.nl
Dinsdag 30 juli
JAZZ CONCERT
TISOI Stef Joosten & Kika Sprangers
20:00-21:45, deuren open vanaf 19:30

TISOI is het initiatief van bassist en componist Stef Joosten. TISOI staat voor: ‘The Indefinite Shape Of Imagination’. Het idee voor dit project is ontstaan door Stefs drang om zijn eigen composities te spelen en tegelijkertijd de kans te grijpen om inspirerende muzikanten van zowel zijn eigen generatie als de gevestigde orde te ontmoeten. Voor dit concert heeft hij saxofonist Kika Sprangers uitgenodigd. TISOI zal bij ons lyrische hedendaagse jazz ten gehore brengen, waarbij een deel wordt geïmproviseerd. Stef zal ook een stuk componeren geïnspireerd op de werken in de expositie. Incl. pauze en drankje. RSVP voor 29 juli: info@galeriebart.nl

Om deze zomerse bries nog wat harder te laten waaien hebben we een divers programma samengesteld, passend bij het expositiethema. Alle evenementen zijn gratis te bezoeken.


Short Dips: filmstill uit Saturday Symphony, door Iris Frankhuizen.

Vrijdag 2 augustus
SHORT DIPS
Korte animatiefilms
20:00-21:45, deuren open vanaf 19:30

Spring in een zwembad van geanimeerde korte films, geselecteerd rondom het abstracte thema van de expositie en het heetste seizoen van het jaar. Net lang genoeg om je onder te dompelen, maar kort genoeg om fris te blijven. Deze avond wordt samengesteld door regisseur, VJ en illustrator Mirjam Debets. Incl. drankje en popcorn. Ondertitels: Engels. 

Mirjam vertelt: “Zonder al te technisch te worden, animatiefilms bestaan tenminste uit 8, maar meestal uit 12 unieke frames per seconde, waardoor het maken van zo’n film een lang, arbeidsintensief en soms zelfs vervelend proces wordt. Daarom kan ik wel zeggen dat een animator of een intense liefde, of een zeer productieve haat voor zijn of haar materiaal heeft, wat animatie naar mijn mening het meest interessante, diverse en expressieve medium maakt in de hedendaagse kunst.”
RSVP voor 1 augustus: info@galeriebart.nl

Zaterdag 10 augustus
IK HEB GEEN VERSTAND VAN KUNST, MAAR WIL TOCH IETS VRAGEN
Merel van den Nieuwenhof in gesprek met de drie kunstenaars en de galerie
16:00-17:00, vanaf 17:00 een afsluitende borrel
De galerie is vanaf 12:00 geopend

Wij merken dat de bezoekers aan onze galerie en onze beurspresentaties het vaak spannend vinden om vragen te stellen. Het idee heerst dat je een expert moet zijn voordat je kunst kunt begrijpen en appreciëren. Daarom willen wij de expositie afsluiten met een vragenuurtje. Tijdens dit uur worden de kunstenaars de vragen gesteld die onze bezoekers en klanten met schroom ons door de jaren heen hebben gevraagd, zoals: ‘Wat is de bedoeling van dit kunstwerk?’ ‘Wat doet een galeriemanager nu eigenlijk?’ ‘Waarom heeft dit kunstwerk deze prijs?’ Ook mag het publiek alle vragen stellen die zij tot dusver voor zich hebben gehouden, aan zowel de exposerende kunstenaars als het team van de galerie. Merel van den Nieuwenhof, curator en eindredacteur van Palet magazine, zal het vraaggesprek leiden. RSVP voor 9 augustus: info@galeriebart.nl
ELSEWHERE
Choki Lindberg
solo-expositie
25 05 '19 / 29 06 '19 

De foto’s van Choki Lindberg (Kopenhagen 1979) roepen herkenning op. Een doodgewone setting, die buiten de alledaagse realiteit wordt geplaatst. Als je langer kijkt, lijkt er iets niet te kloppen. Om je vervolgens te realiseren dat het geen bestaand interieur betreft. Choki bouwt namelijk sets op klein formaat, die ze fotografeert en die haar werk een surrealistisch tintje geven. De combinatie van de fotografie als medium en de met zorg opgebouwde setting geven een gevoel van authenticiteit. Blindelings geloven we in het bestaan van deze plek, waarna onze fantasie het bijbehorende verhaal invult.

Meer over Choki Lindberg
AROUND THE CORNER
Jeppe Lauge & Lawrence James Bailey
duo-expositie
06 04 '19 / 18 05 '19

18 05 '19 / 16:00 - 17:00: Closing drinks
Je bent van harte uitgenodigd om langs te komen om AROUND THE CORNER te bekijken, Jeppe en Lawrence te spreken over hun werk en een drankje met ons te drinken!

Zowel Jeppe Lauge (1980, DK) als Lawrence James Bailey (1976, UK) gebruiken fotografisch materiaal als uitgangspunt van hun werk. Jeppe manipuleert zijn foto’s op de computer en stelt in een digitale collage een nieuw landschap samen. Ook Lawrence gebruikt zijn beelden om nieuwe representaties te maken. Wanneer Jeppe naar een landschap kijkt, dan ziet hij een complex beeld, een gecreëerde ruimte waaraan door ons laag na laag is toegevoegd. Lawrence focust zich op het grensgebied waar de stad en het omringende landschap elkaar ontmoeten en ziet dit als de nieuwe wildernis. Plaatsen die met rust gelaten worden in een tijd waar bijna elk landschap door ons is gevormd. In de expositie AROUND THE CORNER laten de twee kunstenaars het resultaat zien van hun omzwervingen, Jeppe met zijn schilderijen en Lawrence met zijn werken van textiel.

Meer over Jeppe Lauge en meer over Lawrence James Bailey.
A Cloud Collision Walkthrough
Gerard Koek & Toni van Tiel
duo-expositie 
16 02 '19 / 30 03 '19

Afsluiting expositie 30 03 '19 / 16:00 - 18:00 uur

Je zou ‘A Cloud Collision Walkthrough’ een beeldententoonstelling kunnen noemen. Toch is er maar één vrijstaande sculptuur te zien. Op een tafelachtige sokkel lijkt Gerard Koek's (1954, NL) beeld ‘Beholder’s Eye’ met felgekleurde aftakkingen uit de vloer omhoog te komen. Of zakt het er juist in weg? Toni van Tiel (1979, NL) is beeldhouwer op papier. In zijn tekeningen schept hij monumenten, fonteinen en rotondes: beelden in een denkbeeldige openbare ruimte. ‘Het zijn gereduceerde beeldhouwwerken. In tekeningen hoeft de bouwconstructie niet te kloppen.’ Toni voelt geen noodzaak om ze driedimensionaal uit te voeren. Op papier bestaan ze, de fantasie van de kijker doet de rest.

Meer over Gerard Koek en Toni van Tiel


Go Figure!
Aldwin van de Ven, Casper Verborg, Jerry Kowalsky & Maria Britze 
groepsexpositie
15 12 '18 / 09 02 '19

Door de eeuwen heen heeft het portret vele verschijningsvormen gekend. Van naïef tot echter dan echt en van geïdealiseerd tot geabstraheerd. De schilderijen en beelden in deze expositie zijn portretten in de breedste zin van het woord. De geportretteerden zijn veelal niet te herleiden tot één specifiek persoon, maar kenmerken zich door een meer universele typering. De vier exposanten sluiten aan bij een eeuwenlange portrettraditie, welke tegelijkertijd bijna volledig is losgelaten. De werken komen samen in een hedendaagse portrettengalerij. Als ‘portretten van onze tijd’.

Meer informatie over Aldwin van de Ven, Casper Verborg, Jerry Kowalsky & Maria Britze
Tamara Muller - Distraction
solo-expositie
27 10 '18 / 08 12 '18

Leiden de grote thema’s en heftige gebeurtenissen in het leven ons af bij het alledaagse, of is het andersom? Deze vraag uit zich in de nieuwste serie van Tamara Muller, in een veelheid aan visuele afleiding voor de kijker. Ook de figuren zelf zijn afgeleid, ze kijken betrapt op. Maar laat je niet voor de gek houden: hun directe blikken leiden ons af van waar het om gaat. Wát dat precies is, laat Tamara in het midden.

Meer over Tamara MullerArtist-meets-writer-talk op vrijdag 23 november 2018

Inloop: 19:00, het gesprek begint om 19:30


U bent van harte uitgenodigd voor het bijwonen van de artist-meets-writer talk op vrijdag 23 november met kunstenaar Tamara Muller en schrijver Justine le Clercq. Dit evenement organiseren wij tijdens het Amsterdam Art Weekend, ter gelegenheid van de solotentoonstelling Distraction van Tamara Muller. Muller en Le Clercq sloegen vorig jaar de handen ineen bij het publiceren van Justine’s boek Krimp: een van Muller’s tekeningen Girl with knife, die zij in 2016 bij ons exposeerde, siert de cover.

Zowel Muller als Le Clercq zijn in hun werk bezig met thema’s als schuld, woede, schaamte, agressie en zij tasten allebei rond in het ‘grijze gebied’. Hoe functioneer je in het dagelijkse leven als je verleden – vertaald in agressie en onmacht – zich zo nu en dan een weg baant door je lichaam en door je werk heen? Is er sprake van een emancipatiegolf van geweld? Als kijker en als lezer worden we geraakt door hun zoektocht naar de grens en met een ongemakkelijk gevoel achtergelaten.

‘In een laatste poging het tij te keren, ging ik hardlopen omdat ze zeggen dat je moet sporten als je boos bent, woede voelt. Ik weet wel beter, maar wat moest ik? Na ieder hardlooprondje, na iedere vuistslag op de boksbal, vlamde de woede op en voedde de wrok die groter en gespierder en zelfverzekerder werd. Wie de echte wrok in zich draagt weet: je moet heel stil zitten en hopen en bidden dat het er niet uitkomt, dat het niet door de kieren van je ziel ontsnapt.’
Uit: Krimp

Tamara Muller en Justine le Clercq zullen spreken over zowel de tentoonstelling als het boek en reageren op elkaars werk.

Datum en tijd
Vrijdag 23 november
Inloop: 19:00, het gesprek start om 19:30

Na afloop is er een borrel en gelegenheid om de tentoonstelling te bezichtigen. We hebben een gelimiteerd aantal zitplaatsen, stuur ons daarom een e-mail om een plek te reserveren: info@galeriebart.nl.

Frode Bolhuis - A Contagious Affair
solo-expositie
08 09 '18 / 20 10 '18

De figuren van Frode Bolhuis hebben een typische ‘Bolhuis-look’: een eigen mimiek met een wat onbeholpen lichaamshouding, maar altijd met iets zachts. Waar hun schepper voor eerder werk inspiratie uit de middeleeuwen haalde, is dat nu het einde van de negentiende eeuw. De aard van de sculpturen is opgeschoven van verstild naar meer flamboyant en expressief.

Meer over Frode Bolhuis

Kuno Grommers - Orientation
solo-expositie
07 07 '18 / 18 08 '18

Kuno Grommers (1946) gebruikt de camera om de ruimtelijke dynamiek van statische beelden te vangen. Abstracte, geometrische vormen en grote kleurvlakken zijn het uitgangspunt van de installaties, die de wetten van de zwaartekracht lijken te overtreden. De optische illusies, die ons waarnemingsvermogen op de proef stellen, zijn het resultaat van Grommers’ innovatief spel met twee belangrijke pijlers van de fotografie: licht en donkerte. Aansluitend op de serie fotografische werken, zijn tijdens deze expositie ook ruimtelijke werken van Grommers te zien. De assemblages, waarin verf en schildersdoek op sculpturale wijze zijn vormgegeven, nodigen uit tot nieuwe perspectivische benaderingen.

Meer over Kuno Grommers

Loes Koomen - Room To Move
solo-expositie
30 06 '18 / 21 07 '18

In Loes Koomens abstracte schilderijen gaat het om het vinden van de juiste balans tussen ogenschijnlijk tegenstrijdige elementen: bijtende kleurcombinaties die elkaar zowel afstoten als aantrekken, onderdelen die lijken te willen ontsnappen (of zoeken ze elkaar juist op)? Room To Move opent in Salon Bart, op de eerste verdieping van de galerie, waar het werk bij wijze van experiment in een huiselijke setting wordt gepresenteerd.

Meer over Loes Koomen

Deze expositie is een samenwerking met de kunstenaar en Klerkx International Art Management.

Femke Dekkers - Stages
solo-expositie
19 05 '18 / 30 06 '18

In het spanningsveld tussen statische architectuur en het schilderachtige perspectief zoekt fotografe Femke Dekkers (1980) naar vrije ruimte waar sculptuur en schilderkunst in elkaar overgaan. Femke verandert haar omgeving in een ‘stage’ en met haar foto’s grijpt ze in op het perspectief. Dat maakt dat je je afvraagt: wat is de daadwerkelijke ruimte en wat de illusie? In een overzicht van 2011 tot heden toont ze naast de werken van de afgelopen jaren ook materiaal uit haar archief. Het terugblikken levert nieuwe inzichten op in de verschillende stadia (stages) van haar werk.

Meer informatie over Femke Dekkers

Stefan Kasper - solo
De gouden dood of de gladiolen
31 03 '18 / 12 05 '18

Opening: zaterdag 31 maart 16:00-18:00

In glinsterende portretten, secuur getekende skeletten, bloemen en verborgen grapjes is Stefan Kaspers kenmerkende stijl te herkennen: zowel een kleurrijke ode, als een speelse knipoog gericht op de grote meesters uit de westerse kunstgeschiedenis. Vanitassymbolen vormen een herkenningspunt in zijn extravagante, fantasierijke tekeningen op papier, karton en restmateriaal. Zijn werken beschikken over een dubbele lading, zowel in materiele als in conceptuele zin.
Meer over Stefan Kasper

Seoul Sessions
Jisan Ahn en Raymond Lemstra
Duo-expositie
10 02 '18 / 24 03 '18
Opening : zaterdag 10 februari 2018, 16:00-18:00

Meer informatie over
Jisan Ahn
Raymond Lemstra
`Seoul Sessions`
Tussen 10 februari en 24 maart toont Galerie Bart ‘Seoul Sessions’, een duo-expositie met het werk van Jisan Ahn (1979, KR) en Raymond Lemstra (1978, NL). Beide kunstenaars hebben gestudeerd in Groningen en wonen op dit moment in Seoul. Allebei de kunstenaars hebben gevoeld hoe het is om de nieuwkomer, de buitenstaander te zijn.

Ahn realiseerde zich, nadat hij zich had gevestigd in Nederland, dat zijn toenmalige focus op Koreaanse politieke onderwerpen niet wereldwijd gedragen werd. Hij ging op zoek naar nieuwe, algemenere onderwerpen. Voor zijn nieuwste serie vormen Koreaanse commercials uit de jaren 70 een grote inspiratiebron. Deze commercials waren geen gelikte marketingcampagnes maar hadden een naïeve kwaliteit. Ze waren direct en zonder verborgen agenda. Deze verouderde beeldtaal wil Ahn in de huidige tijd plaatsen. Hierdoor vervalt de referentie naar de oorspronkelijke context en het beeld zelf komt centraal te staan, waardoor er ruimte geboden wordt voor een meer universele betekenis.

Ook Lemstra wordt geconfronteerd met zijn ‘anders’ zijn. Door de taalbarrière en grote verschillen in omgangsnormen had hij, nadat hij zich in 2016 in de Koreaanse hoofdstad vestigde, de neiging zich terug te trekken in zijn atelier. Om toch grip op de vervreemdende en overweldigende stad te krijgen, begon hij de vele aanplakbiljetten en stickers in het straatbeeld te verzamelen. Deze huid van de stad vormt de ondergrond van zijn fictieve portretten. Deze portretten zijn minder glad en feilloos geschilderd dan de figuren van vóór zijn verblijf in Zuid-Korea. Ze kenmerken zich door een zekere kwetsbaarheid, die wellicht de gemoedstoestand van hun maker reflecteert.

Allebei de kunstenaars houden zichzelf, maar ook ons, een spiegel voor. Wie ben ik, versus de ander? Hoe kijk ik naar de ander, hoe kijkt de ander naar mij? Wie waren we in het verleden versus het heden? Actuele en universele vragen die telkens weer opnieuw gesteld kunnen worden.
Alexandra Hunts - Matter of Knowledge
Solo-expositie
25 11 '17 / 20 01 '18

Meer informatie over Alexandra Hunts
Nieuwe Oogst `17
Groepsexpositie 21 10 '17 / 18 11 '17

Zoals iedere zomer heeft het team van Galerie Bart weer alle kunstacademies van Nederland bezocht, om daar nieuw talent vandaan te plukken. Uit het werk van de vele eindexamenexposanten hebben wij 8 kunstenaars geselecteerd die veelbelovend zijn voor de toekomst. Dit jaar wordt ‘Nieuwe Oogst’ gevuld door:

Sonja de Bruin – KABK, Den Haag - fotografie
Vytautas Kumza – Gerrit Rietveld Academy, Amsterdam - fotografie
Christa te Dorsthorst – AKV|St.Joost, Breda - installatie
Joris Strouken – ArtEZ, Enschede - schilderijen
Lotte van Uittert – KABK, Den Haag - fotografie
Jeanine Vloemans – AKV|St.Joost, Den Bosch - schilderijen
Taiping Xu – Frank Mohr Institute, Groningen - schilderijen

In samenwerking met Museum Het Valkhof presenteren wij de 8ste Nieuwe Oogster: Nuni Weisz (HKU, Utrecht). Haar interactieve installatie zal vanaf zondag 17 september gedurende de verdere periode van de Nieuwe Oogst te zien én horen zijn in de patio van het museum.

Na de expositie in Nijmegen reist de Oogst door naar Galerie Bart in Amsterdam. Tijdens de opening op zaterdag 21 oktober wordt daar de 'Hollandse Nieuwe!' prijs uitgeloofd aan de meest veelbelovende kunstenaar van deze editie.

HOLLANDSE NIEUWE PRIJS
Ook dit jaar wordt weer de 'Hollandse Nieuwe!' prijs uitgeloofd aan het meest veelbelovende talent van deze Oogst. De prijs is een extra stimulans voor de beginnende kunstenaars tijdens hun grote sprong in het diepe nu zij de academie hebben verlaten. Zij die met hun koppen boven het maaiveld uitsteken, krijgen zo een extra zetje in de goede richting.
De jury bestaat dit jaar uit Jan-Wieger van den Berg (kunstenaar, Besiendershuis, kunstenaarsinitiatief Paraplufabriek, projecten Museum Het Valkhof) en Iris Visch (AkzoNobel Art Foundation).

>> WINNAAR 'Hollandse Nieuwe!' 2017: Christa te Dorsthorst (AKV|St.Joost, Breda - installatie).

Ton Slits - Important Circle
Solo-expositie 02 09 '17 / 14 10 '17

Opening: 02 09 '17 van 16:00 tot 18:00.

Meer informatie over Ton Slits.
Isabelle Wenzel - UNERNSTES UNTERFANGEN
Solo-expositie 17 06 '17 / 29 07 '17

Meer informatie over Isabelle Wenzel.
Gerard Koek - WORDS & RECOLLECTIONS
Solo-expositie 29 04 '17 / 10 06 '17

Opening: 29 04 '17 van 16:00 tot 18:00.

Meer informatie over Gerard Koek.
Jonah Falke - Dogs & Faces
Solo-expositie
11 03 '17 / 22 04 '17

Meer informatie over Jonah Falke
Drawing between the lines
Groepsexpositie 07 01 '17 / 25 02 '17

Black Ink Lab, Rik Buter, Koen de Graaf en animatiefilms van KloosterKino.
Opening zaterdag 7 januari van 16 tot 18 uur
Nieuwe Oogst `16
Groepsexpositie 22 10 '16 / 03 12 '16

Al ruim tien jaar bezoekt Galerie Bart iedere zomer alle eindexamenpresentaties van de Nederlandse kunstacademies, om daar nieuw talent vandaan te plukken. Onze selectie van de beste afgestudeerden presenteren we elk najaar onder de noemer 'Nieuwe Oogst’ in een groepsexpositie op onze locaties in Amsterdam en Nijmegen.

In de Oogst van 2016 is er werk te zien van 9 kunstenaars in allerlei disciplines:
Kateryna Snizhko (Gerrit Rietveld - Amsterdam, 3D tekeningen)
Kimmo Virtanen (KABK - Den Haag, video installatie)
Belushi Metaal (KABK - Den Haag, mixed media, schilderijen)
Esmay Groot Koerkamp (ArtEZ - Enschede, mixed media, tekeningen)
Hedri Kool (AKV|St.Joost - Den Bosch, installatie, sculptuur)
Lillian Vlaun (Gerrit Rietveld - Amsterdam, installatie, objecten)
Luca Grimaldi (Frank Mohr Institute - Groningen, schilderijen)
Milena Naef (Gerrit Rietveld - Amsterdam, objecten)
Romee van Oers (AKV|St.Joost - Breda, schilderijen, objecten)

HOLLANDSE NIEUWE PRIJS
Ook dit jaar werd weer de 'Hollandse Nieuwe!' prijs uitgeloofd aan het meest veelbelovende talent van deze Oogst. De prijs is een extra stimulans voor de beginnende kunstenaars tijdens hun grote sprong in het diepe nu zij de academie hebben verlaten. Zij die met hun koppen boven het maaiveld uitsteken, krijgen zo een extra zetje in de goede richting.

Op zaterdag 22 oktober werd de winnaar bekend gemaakt tijdens de opening van de Nieuwe Oogst expositie. De jury bestond uit Marjolein de Groen (Collectie de Groen), Niek Hendrix (Lost Painters), Floor Kortman (Patty Morgan) en Bart Hoogwegt (Galerie Bart).

WINNAAR 'Hollandse Nieuwe!' 2016: Hedri Kool (AKV|St.Joost - Den Bosch, installatie, sculptuur).
Point of view
Groepsexpositie 03 09 '16 / 15 10 '16

Kevin Bauer, Femke Dekkers, Kuno Grommers, Harry Markusse en Thomas van Rijs
Jannemarein Renout & Casper Verborg
Duo-expositie 09 07 '16 / 20 08 '16

Jannemarein Renout en Casper Verborg
Tamara Muller & Rozemarijn Westerink
Duo-expositie 21 05 '16 / 03 07 '16
'The Fields'

Tamara Muller en Rozemarijn Westerink
Rens Krikhaar & Daniela Schwabe
Duo-expositie 02 04 '16/ 14 05 '16

Rens Krikhaar en Daniela Schwabe
Ton Slits & Aldwin van de Ven
Duo-expositie 13 02 '16 / 26 03 '16

Ton Slits en Aldwin van de Ven
Anne Forest - Sojourners
12 12 '15 / 07 02 '16
Solo-expositie Anne Forest
Nieuwe Oogst `15
24 10 '15 / 06 12 '15

Onze jaarlijkse selectie van eindexamenwerk:
Thom Brand ( AKV|St.Joost - Den Bosch, installatie)
Stefan van den Broek (HKU, Utrecht - zeefdrukken)
Edith Diederiks
 (Gerrit Rietveld - Amsterdam, fotografie)
Daniek Dijkstra (HKU - Utrecht, fotografie)
Joost Elschot (HKU - Utrecht, film/installatie/tekeningen)
Karl Hedin en August Ranelid
 (Gerrit Rietveld - Amsterdam, audiovisueel)
Wouter van der Laan (HKU - Utrecht, schilderijen)
Bas Overbeek (ArtEZ - Arnhem, installatie)
Iwan Smit (WdKA - Rotterdam, mixed media)
Adonis Stoantzikis (Frank Mohr Institute- Groningen, tekeningen en schilderijen)

HOLLANDSE NIEUWE PRIJS
Tijdens de opening is voor de eerste maal de 'Hollandse Nieuwe' uitgereikt aan de meest veelbelovende kunstenaar van de Nieuwe Oogst expositie.
Winnaar van de juryprijs is het duo Karl Hedin en August Ranelid (Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam).
Winnaar van de galerieprijs is Wouter van der Laan (HKU, Utrecht).
Antonia Breme & Aliki van der Kruijs
Duo-expositie 05 09 '15 / 17 10 '15
'Planting Spatials - Means of Construction'

Antonia Breme
en Aliki van der Kruijs
Jeffrey Dunsbergen & Mari Stoel
Duo-expositie 27 06 '15 / 08 08 '15
'Impressum'

Jeffrey Dunsbergen
en Mari Stoel
Jisan Ahn - Hunt
09 05 '15 / 20 06 '15
Solo-expositie Jisan Ahn
Group exhibition 21 03 `15 / 03 05 `15
Niels van Bunningen, Susanna Inglada en Raoul Kramer
Rik Buter & Rens Krikhaar
Duo-expositie 31 01 '15 / 14 03 '15 
'Historia'

Rik Buter
en Rens Krikhaar
Jochem Rotteveel & Vincent Vreeke
Duo-expositie 13 12 '14 / 24 01 '15
'Rhyme & Reason'
Nieuwe Oogst `14
Groepsexpositie 25 10 '14 / 06 12 '14

Onze selectie van eindexamenwerken.
Saskia Blokzijl (ArtEZ - Arnhem, schilderijen)
Ingrid Davids 
(Minerva - Groningen, mixed-media)
Dewi Hoppe (ArtEZ - Enschede, schilderijen)
Frederique Jonker (HKU - Utrecht, schilderijen)
Stella de Kort (Gerrit Rietveld Academie - Amsterdam, tekeningen)
Jannemarein Renout (Gerrit Rietveld Academie - Amsterdam, digitale media)
Thomas van Rijs (KABK - Den Haag, schilderijen)
Sjoerd Tegelaers (ArtEZ - Enschede, etsen)
Milan van Wezel (AKV St. Joost - Breda, sculpturen en installatie)
Yvonne Lacet - Urban Anatomy
06 09 '14 / 18 10 '14

Rhythm is a shape, rhythm is a beat
Groepsexpositie 05 07 '14 / 16 08 '14
Jan Willem Deiman, Harry Markusse, Teun Vonk, Adrian Woods & Gidi van Maarseveen
Sara Glahn en Isabelle Wenzel
Duo-expositie 17 05 '14 / 28 06 '14

Sara Glahn 'Spatial sculptures (Dad)'
Isabelle Wenzel 'THE-MAKING-OF'
Jisan Ahn - White Night
Solo-expositie 29 03 '14 / 10 05 '14
Frode Bolhuis & Anne Forest
Duo-expositie 08 02 '14 / 22 03 '14

Frode Bolhuis 'That which appears'
Anne Forest 'Holy Ghosts'
Tamara Muller - HIDE
Solo-expositie 21 12 '13 / 02 02 '14

Nieuwe Oogst `13
Groepsexpositie 02 11 '13 / 14 12 '13

Kevin Bauer (ArtEZ, Enschede), Frank Blommestijn & Michiel van der Werf (ArtEZ, Arnhem), Janneke Bolt (HKU, Utrecht), Dario Bongiovanni (ArtEZ, Enschede), Jonah Falke (ArtEZ, Enschede), Thijs Jager (ArtEZ, Arnhem), Evelien Jaspers (KABK, Den Haag), Sara Koning (KABK, Den Haag), Nynke Koster (KABK, Den Haag), Naomi Souwen (Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam)
Erik de Bree & Erik Buijs
Duo-expositie 14 09 '13 / 26 10 '13

Erik de Bree
 en Erik Buijs
Blast from the Past
Hedendaagse kunst met een klassieke twist
Groepstentoonstelling 16 07 '13 / 24 08 '13

Mark Beerens, Anne von Freyburg, Jules van Hulst, René R. Kuipers, Sierk van Meeuwen en Louise te Poele.
Opening exhibition Elandsgracht 16
Groepstentoonstelling 25 05 '13 / 06 07 '13
Jisan Ahn, Frode Bolhuis, Femke Dekkers, Peter van der Es en Niels Helmink
Beelddragers: Dennis Duijnhouwer
In het weekend van 26 t/m 28 april presenteert Beelddragers het werk van Dennis Duijnhouwer: Never Wither, het geheime leven van de nepplant.

Voor informatie kijk op de Beelddragers Facebookpagina of Beelddragers.nl.
STOCK SALE
Groepsexpositie 09 03 '13 / VERLENGD T/M 30 03 '13
10% korting op alle werken uit onze opslag!

Barbara Wijnveld
Solo-expositie 'Nine Lives & the Daily Mirror' 05 01 '13 / 23 02 '13
Antonia Breme & Eefje Bouwkamp
Duotentoonstelling 24 11 '12 / 29 12 '12

Eefje Bouwkamp
 en Antonia Breme
Nieuwe Oogst 2012
Groepsexpositie 13 10 '12 / 17 11 '12
Onze selectie eindexamenwerk van de Nederlandse academies.
Met Marieke Gelissen, Dimitar Genchev, Alexandra Hunts en Olga Oostermeijer.
Yvonne Lacet
Solo-expositie 'Incognito' 01 09 '12 / 06 10 '12
Jochem Rotteveel & Wouter Rens
Duo-expositie 14 06 '12 / 28 07 '12
Jochem Rotteveel
Zweigstelle Berlin @ Galerie Bart
Groepsexpositie 10 05 '12 / 09 06 '12
Karen Irmer, Ursula Oberhauser, Jürgen Paas
Galerie Bart 5 jaar!
Jubileumgroepsexpositie 31 03 '12 / 05 05 '12
From Different Corners
Groepsexpositie tekeningen 16 02 '12 / 24 03 '12
Heidi Sincuba
Solo-expositie 05 01 '12 / 11 02 '12
'Ukukhohlakala Komqondo'
Nieuwe Oogst `11
Groepsexpositie 15 10 '11 / 12 11 '11
Jisan Ahn, Anne Forest, Anna Meiners
Adrian Woods & Gidi van Maarseveen
Duo-expositie 03 09 '11 / 08 10 '11
Met Caroline van Pagée
Galerie Bart
Elandsgracht 16
1016 TW Amsterdam
+31 (0)20 3206208
info@galeriebart.nl

Ma - woe op afspraak
Do 13.00/19.00
Vrij - za 13.00/18.00
EN

Expo Bart Nijmegen

Aanmelden nieuwsbrief

Archief nieuwsbrief

Nieuws
Nieuwsarchief | News archive