Navigatie

Nu

Nieuwe Oogst 2018
Groepsexpositie 16 09 '18 / 21 10 '18

Ook deze zomer heeft het team van Galerie Bart weer alle kunstacademies van Nederland bezocht, om daar nieuw talent te scouten. Uit het werk van de vele eindexamen exposanten hebben wij 5 kunstenaars geselecteerd die veelbelovend zijn voor de toekomst. Dit jaar wordt ‘Nieuwe Oogst’ gevuld door:

Jorrit van de Waal - Frank Mohr Institute, Groningen
Milena Anna Bouma - Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam
Roos van Dijk - Frank Mohr Institute, Groningen
Mick Tenthof - Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht
Karlijn Janssen - ArtEZ, Arnhem

Dit jaar toont Singular-Art (Waalkade 72, Nijmegen) ook enkele werken van in 2018 afgestudeerde kunstenaars. Tegelijkertijd met onze Nieuwe Oogst is daar werk te zien van het kunstenaarsduo Joppe Blonk & Niko Lee Gail Démoed - AKV|St.Joost, Breda.

'Hollandse Nieuwe!' prijs
Ook dit jaar werd weer de 'Hollandse Nieuwe!' prijs uitgeloofd aan het meest veelbelovende talent van deze Oogst. De prijs is een extra stimulans voor de beginnende kunstenaars tijdens hun grote sprong in het diepe nu zij de academie hebben verlaten. Zij die met hun koppen boven het maaiveld uitsteken, krijgen zo een extra zetje in de goede richting.
De jury bestond uit: Youri Appelo (artistiek directeur Expoplu en curator), Merel van den Nieuwenhof (tentoonstellingsmaker en auteur) en Merel de Kok (galeriemanager en curator Galerie Bart).

WINNAAR 'Hollandse Nieuwe!' 2018: Karlijn Janssen (ArtEZ, Arnhem).

Nijmeegse Kunstnacht 2018
Op zaterdag 22 september vindt de achtste editie van de Nijmeegse Kunstnacht plaats. Galerie Bart gaat de samenwerking aan met het VR-Lab, onze bovenburen. Stap die nacht in een virtueel kunstwerk dat real time om jou heen gebouwd wordt. Kunstenaar Roos Mulder (ArtEZ, Arnhem) tekent nachtelijke droomwerelden, die alleen te beleven zijn met een Virtual Reality-bril op. Zie hier voor meer informatie.

Galerie Bart
Waalbandijk 14C
6541 AJ Nijmegen
+31 (0)24 3600577
info@galeriebartnijmegen.nl

Don - Vrij 12:00 / 18:00
Zat - Zon 12:00 / 17:00

EN

Galerie Bart Amsterdam

Aanmelden nieuwsbrief

Archief nieuwsbrief

Nieuws
Nijmeegse Kunstnacht 2018