Navigatie

Nu

ZomerExpo st. Stevenskerk 2018


Galerie Bart organiseert voor de tweede keer de ZomerExpo tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten in de Stevenskerk. Een expositie met werken van diverse - zowel regionale als landelijke - kunstenaars die oppoppen in verschillende ruimtes van de kerk.

Tijdens ZomerExpo 2018 toont Galerie Bart op verschillende, onorthodoxe manieren kunst aan een groot publiek: niet alleen om naar te kijken maar ook om onderdeel van te worden.

Bewonder de ingrepen die kunstenaar Tanja Smeets doet op twee typische locaties in de kerk, namelijk op de Herenbank en het Spreekgestoelte. Haar plantachtige wereld ‘Liquid Garden’ lijkt door de ruimte heen te groeien, in verschillende vormen en structuren langs de architectonische omgeving.

Ook kun je als bezoeker deelnemen aan het kunstproject ‘Find Your Greatness’ van het kunstenaarsduo Frank en Michiel, dat in de Noorderkapel een installatie neerzet. Deze studioset, geïnspireerd door een bekende TV-reclame, is onderdeel van de ‘The Cameo Series’. Daarin wordt onderzoek gedaan naar hoe de huidige, visuele cultuur onze maatschappij beïnvloed: naar de stereotypes van het commerciële beeld, het contrast tussen fictie en realiteit en kunst en entertainment. Stap in deze set en word onderdeel van een bekende reclame!

Of duik je ‘The One Person Expo Box’ in: een levensgroot kunsthokje, afgesloten van de buitenwereld. Maak op een intieme manier kennis met een kunstwerk van Casper Verborg, Isabelle Wenzel of Jannemarein Renout, waarbij je begeleid wordt door een audiotour van een BNK’er (Bekende Nijmeegse Kunstliefhebber) waaronder Ruben Hein, Jaap Robben en Angela Verkuijlen.

Tijdens een rondgang door de kerk kun je verder in de nissen van de kooromgang schilderwerken van Anya Janssen en Jeppe Lauge bekijken. Galerie Bart nodigt de bezoekers op deze manier uit tot een ontmoeting tussen hedendaagse kunst en de oudheid van de kerk.

Locatie: Stevenskerk Nijmegen
Duur expo:
van 15 t/m 22 juli 2018
Openingstijden:
alle dagen van 10.30u tot 17u, op zondag van 14u tot 17u
De expositie is vrij toegankelijk.

De installaties van Tanja Smeets zijn tot en met 12 augustus 2018 te bezichtigen.
Zomerstop Nijmegen
Galerie Bart Nijmegen houdt een zomerstop van 12 juli tot en met 18 augustus 2018.
Gerard Koek - Migrational Moves


Vijf witte muren, elk ingeklemd tussen in ossenbloedrood geschilderde meubels, staan theatraal gerangschikt in de ruimte. ‘Migrational Moves’ is de titel van deze installatie die de associatie oproept van migreren, reizen of misschien zelfs vluchten. Een verwijzing naar de veerkracht die diep in ons verankerd zit, namelijk het vermogen tot veranderen, verplaatsen en herscheppen. Dát wat onomkeerbaar lijkt in beweging te zetten en te transformeren. Een radicale en tevens speelse overlevingstactiek.

Duur expo: 09 06 '18 / 09 09 '18
Galerie Bart Nijmegen heeft een zomerstop van 12 07 '18 / 22 08 '18
STOCK EXPO
Galerie Bart Nijmegen toont naast de wisselende exposities een permanente stock expositie in de achterste ruimte van de galerie. In deze 'Salon opstelling’ wordt werk getoond van de kunstenaars waar wij regelmatig mee exposeren. Bij aankoop kan het kunstwerk direct meegenomen worden en de lege plek wordt meteen opgevuld met een nieuw werk.

Om de zoveel maanden wordt één kunstenaar uitgelicht door het tonen van meer werken of een grotere installatie. Een uitgebreide Stock Expo die dan ook in de voorste ruimte van de galerie te zien is.

Nu - 09 06 '18 / 09 09 '18
Stock Expo uitgebreid met installatie 'Migrational Moves' van Gerard Koek


Geweest - 01 02 '18 / 22 04 '18
Stock Expo uitgebreid met de installatie 'Observatorium' van Ton Slits
Galerie Bart
Waalbandijk 14C
6541 AJ Nijmegen
+31 (0)24 3600577
info@galeriebartnijmegen.nl

Don - Vrij 12:00 / 18:00
Zat - Zon 12:00 / 17:00

EN

Galerie Bart Amsterdam

Aanmelden nieuwsbrief

Archief nieuwsbrief

Nieuws
ZomerExpo 2018
Nijmeegse Kunstnacht 2018