Navigatie

Geweest


Nieuwe Oogst 2019


Ook deze zomer heeft Galerie Bart weer alle kunstacademies van Nederland bezocht, op zoek naar nieuw talent. Uit het werk van de vele exposanten zijn er 5 talentvolle kunstenaars geselecteerd: Hester Haarsma (ArtEZ, Arnhem), Jessica Tiemessen (ArtEZ, Arnhem), Katarina Juricic (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag), Robin Valster (Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht) en Annemiek van der Hoek (Minerva, Groningen).

Hester Haarsma (ArtEZ, Arnhem)
Hoe zou het zijn als je met je geliefde kon samensmelten? Of wat gebeurt er als je lichaam de vorm aanneemt van hoe je een ruimte ervaart? Of hoe zou een omgeving eruit zien als deze zich zou aanpassen aan onze innerlijke beleving?
In haar werk streeft Hester naar een beeldtaal die de innerlijke beleving van het mens-zijn kan weergeven. Ze wil vorm en beweging laten communiceren met de alledaagse, door-de-mens-gemaakte omgeving en het bijbehorende straatmeubilair.

Jessica Tiemessen (ArtEZ, Arnhem)
Zijn er middelen om niet-lichaamseigen elementen als objecten, het lichaam van een ander of de ruimte om je heen, tijdelijk als onderdeel van jezelf te kunnen ervaren? Met tekeningen en sculpturen verbeeldt Jessica een achtste zintuig als fysiek verlengstuk: een nieuwe manier om iets of een ander te ervaren. Zouden we nog kunnen onderscheiden waar ons lichaam begint en de buitenwereld eindigt?

Katarina Juricic (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag)
In de ruimtelijke installatie ‘Orange and Blue’ vertaalt Katarina de sublieme ervaringen die ze had tijdens een zonsop- en ondergang. Met digitale middelen, licht, vorm en kleur zoekt zij naar manieren om een zelfde beleving te realiseren, als een visualisatie van het ongrijpbare van ons geheugen. Oneindige combinaties van oranje en blauw worden samengebracht in een herinnering waar realiteit samengaat met fantasie.

Robin Valster (Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht)
De sculpturen van Robin komen voort uit alledaagse gevoelens en belevingen. Deze ervaringen vertaalt zij in kleine scènes die op associatieve wijze ontstaan en waarin alles kan en beweeglijk is. Zo creëert zij werelden waar ze zich graag zou willen begeven; tussen neuzen, in de barsten van een badfiets of een wereld zonder conventies.

Annemiek van der Hoek (Minerva, Groningen)
Stil langs de zijlijn of midden in het veld observeert Annemiek nieuwsgierig de mens. Hoe gedraagt die zich ten opzichte van de ander? Wat zegt, doet of laat zij? Annemiek probeert patronen te ontdekken en relaties te zien. Die fascinatie voor menselijke communicatie verbindt ze met haar liefde voor structuur en eenvoud welke zij met natuurlijke materialen tot abstracte vormen vertaalt.


YOUNG ART WEEKEND
01 11 '19 / 03 11 '19

Galerie Bart presenteert dit jaar de jaarlijkse Nieuwe Oogst expositie tijdens het Young Art Weekend. Tijdens het Young Art Weekend tonen zes Nijmeegse instellingen voor hedendaagse kunst een selectie van pas afgestudeerde kunstenaars. Na een rondgang langs alle kunstacademies van Nederland hebben Galerie Bart, Ruis, Derde Wal, Singular-Art, Expoplu en Extrapool kersverse bachelors en masters of art uitgenodigd om werk te tonen tijdens een lang weekend gewijd aan nieuwe, uitdagende kunst. Iedere instelling programmeert en presenteert naargelang eigen traditie en karakter. Zo werken we aan een weekend vol nieuwe contacten, kansen, ideeën en feestelijke kruisbestuiving.

De Nieuwe Oogst expositie wordt geopend tijdens het Young Art Weekend op vrijdagavond 1 november. Om 20:00 uur openen we het festival in het oude belastingkantoor op de locatie van kunstinstelling Derde Wal (Stieltjesstraat 2).
Aansluitend zijn alle deelnemende podia geopend tot 23:00 en kun je bij Galerie Bart de Nieuwe Oogst expo bezoeken.

Website: www.youngartweekend.com
Facebook: www.facebook.com/youngartweekend
Instagram: www.instagram.com/youngartweekend


THE
 CAMEO SERIES - PILOT EDITION
Frank & Michiel
21 09 '19 / 29 09 '19 (zie openingsdagen onderaan)

Tijdens de Nijmeegse Kunstnacht op 21 september komt kunstenaarsduo Frank & Michiel met een primeur naar Galerie Bart. Met een vijfdelige filmset van hun al bekende project The Cameo Series, nodigen ze iedereen uit om de ster in een bekende reclame te spelen. 
 
Omdat we in het dagelijks leven vooral bezig zijn met zelfpresentatie en ‘impression management’ maakt kunstenaarsduo Frank en Michiel met The Cameo Series de mythische rol van ‘het model’ voor iedereen toegankelijk. In de op commercials gebaseerde filmsets word je uitgenodigd om het model van de reclame te spelen.

Hoe zou het zijn om het nieuwe model van Chanel te zijn? Om de wind door je haar te voelen gaan op de set van een Dolce & Gabbana campagne? In deze illusionistische sets kan iedereen dit even aan den lijve ondervinden. De verschillen tussen on-stage en off-stage, model en publiek en realiteit en fantasie vervagen binnen de kaders van het project.

Frank & Michiel The Cameo Series Dolce & Gabbana set
The Cameo Series wijst hiermee op het belang van de ‘rollen’ die we spelen, van front- en back- stage-gedrag en van het ensceneren en het bespelen van een publiek. Het leert ons dat het dagelijks leven een performance is waarin we een show opvoeren zonder het daarmee als onecht te diskwalificeren. Want als men een situatie als echt beschouwt, dan is deze echt in zijn consequenties.

The Cameo Series is een project in ontwikkeling. In samenwerking met verschillende organisaties worden steeds nieuwe sets geproduceerd. De sets zijn letterlijk gekopieerd uit bestaande commercials van grote bedrijven als Gucci, Nike en Chanel. Deze miljoenen producties worden met huis-, tuin- en keukenmiddelen zo secuur mogelijk nagestreefd.

Het project werkt toe naar een tentoonstelling waarin alle sets samenkomen. De sets vormen samen een interactieve installatie waarin je als bezoeker je eigen reclame kan opnemen.

Meer weten over dit project? Bezoek dan de website www.thecameoseries.com.

Ook na de Kunstnacht is de Pilot Edition nog een aantal middagen te zien.
 
Openingsdagen:
21 september • Premiere (tijdens de Nijmeegse kunstnacht) 
22 september • 14:00 - 17:00
28 september • 14:00 - 17:00
29 september • 14:00 - 17:00  

Mede mogelijk gemaakt door:

CONSTRUCTION SIGHT: WERK IN UITVOERING
Jordan Artisan
22 06 '19 / 31 08 '19


Gedurende de zomer was Galerie Bart Nijmegen het atelier van Jordan Artisan. Tijdens deze werkperiode doet Jordan onderzoek naar vorm, materiaal en ruimte voor de ontwikkeling van een nieuw sculptuur. 

 

Try-Out Night / 31 08 '19
De afgelopen 6 weken heeft kunstenaar Jordan Artisan hard gewerkt aan het flexibele podiumsculptuur ‘Constuction Sight’. De laatste fase breekt aan: het werk wordt gecoat, er worden extra zitjes voor publiek gemaakt en de allereerste live-optredens gaan plaatsvinden. En daar kun jij bij zijn! Op zaterdag 31 augustus om 20:00 ben je van harte welkom op de Try-Out Night in Galerie Bart Nijmegen.
Deze avond vinden er optredens plaats van poëzie, muziek, en performance te midden van het sculptuur Construction Sight. Voor het eerst kun je dit multidisciplinaire podium binnen stappen en kijken naar wat ‘in uitvoering’ is: live acts van verschillende artiesten. De try-outs zijn een voorbereiding op de Nijmeegse Kunstnacht op 21 september, waar het eindresultaat gepresenteerd wordt op Kelfkensbos, in de openlucht. 

Gedurende een werkperiode heeft Jordan het podiumsculptuur ontwikkeld. Met festivalhekken als inspiratiebron is hij aan de slag gegaan om een plek voor publiek én artiest te maken. Een flexibele vorm, die tegelijkertijd een intieme setting creëert. Voorafgaand aan de try-outs deelt Jordan zijn bevindingen met het publiek en zoomt hij in op de totstandkoming van zijn werk. Ook beantwoordt Jordan graag nieuwsgierige vragen uit het publiek.

Programma Try-Out Night
20:00: Inloop
20:15: Inleiding door kunstenaar Jordan Artisan
20:30: Voordracht Jorina van der Laan (De Nieuwe Oost)
21:00: Akoestische set Let's Get Lost (in samenwerking met Schuum: het nieuwe platform voor Nijmeegse muziek).
21:30: Performance Hannah Goedhart

Over de werkperiode
Jordan gaat werken onder toeziend oog van de bezoeker en de galeriemedewerker: ‘Dat mensen meekijken geeft een extra laag aan het creëren. Je laat niet het eindresultaat zien, maar exposeert het maakproces. Het eerste dat ik neerzet, wordt dus al bepaald door de ruimte en hoe je ernaar kijkt als je over de drempel van de galerie stapt.’ 

Een open proces, passend bij zijn manier van werken. ‘Als een beeldhouwer; ik zie hoe een vorm in de ruimte staat en reageer daarop. Ik ben benieuwd wat er gebeurt als ik daarin ook de feedback van bezoekers actief meeneem. Daar stel ik me graag voor open.’ Jordan beweegt zich als kunstenaar tussen beeldende disciplines. Eerdere creaties van zijn hand, zoals een zitsculptuur als onderzoek naar vorm – geplaatst op het Honigterrein met uitzicht op de Waal – of een kabinet met een van buitenaf zichtbare binnenruimte, houden het midden tussen beeldhouwkunst en toegepast design. De hybride sculptuur die hij bij Galerie Bart maakt, tast eveneens de grenzen tussen verschillende kunstvormen af. Maar het gaat verder dan dat: het laat de toeschouwer of artiest optreden als (mede)maker, zowel in het maakproces als in het gebruik als podium.

Voor Jordan geen geijkte materialen zoals brons of marmer, maar betonstaal, EPS en tegellijm. ‘Je moet het materiaal vinden waarin je je thuis voelt. Ik kies veelal voor industriële bouwmaterialen, die vaak aan het zicht worden onttrokken. Door ze anders in te zetten, los van “afspraken” over het gebruik, voel ik vrijheid.’ Het startmateriaal voor het werk in ontwikkeling sluit daarbij aan: bouw- of festivalhekken. ‘Een archetypisch hekwerk, waarvan ik de functie van geslotenheid, afbakening en bescherming wil omvormen,’ aldus Jordan. Waar de hekken een terrein normaliter afbakenen, worden ze nu het object zelf. ‘Een plek voor publiek én artiest. Het wordt een open en flexibele vorm, die tegelijkertijd een intieme setting creëert.’ 

Omarmd door een krachtig sculptuur en via zichtlijnen in de constructie kijkt de toeschouwer naar wat ‘in uitvoering’ is: live performances. Jordan: ‘Het publiek moet erin kunnen zitten, onderuit, op de grond of naar boven kijkend. En het podium, misschien kan dat in hoogte versteld worden of schuin worden gezet. Maar eerst ga ik de arena creëren, die gaandeweg vorm krijgt door de interactie met de bezoeker van de galerie.’ Tijdens de Nijmeegse Kunstnacht zal het resultaat op een verbindende plek podium bieden aan optredende artiesten en het publiek uitnodigen om de Construction Sight te betreden.UNFURL
Ronald de Ceuster
25 04 '19 / 09 06 '19

Het tweede project van 2019 was van Ronald de Ceuster, in de maanden april en mei heeft Ronald een ruimte vullende installatie gemaakt in . Vanaf 12 mei vinden er vijf weekenden op rij live pop-up acts plaats die reageren op de installatie.

Als je de deur van Galerie Bart Nijmegen opent, stap je direct het beeld in. Baan je je een weg door grote vellen verf die van het plafond van de voormalige fabriekshal bladderen? Waan je je in een dicht woud, waar zo nu en dan zonlicht door het gebladerte breekt? Of associeer je het mintgroene materiaal met huid, fragiel kantwerk of zacht heen en weer bewegende planten in een onderwaterwereld? Wat het beeld ook losmaakt, onvermijdelijk is een veranderde blik op de ruimte, waartoe je je door de interactie met de installatie wel móet verhouden.De titel, UNFURL, refereert zowel aan de manier waarop Ronald het opgespoten purschuim uitrolt – met een deegroller tussen bouwfolie – als aan de wijze waarop de installatie ter plekke organisch tot stand komt. Ook na voltooiing blijft de installatie in beweging. Letterlijk, want het materiaal hangt uit, neemt af in volume en laat zo nu en dan stukken los. Maar ook door de interactie met publiek, dansers en de begeleidende soundtrack van Diederik de Ceuster. In die beleving ontmoeten De Ceusters achtergrond in theater en zijn beeldende werk elkaar. ‘De beweeglijkheid die in mijn installatie zit, zet zich daarin voort en breidt zich uit. De verschillende disciplines voegen zo een nieuwe betekenis toe aan het beeld.’

Programma live pop-up acts:
De acts vinden op onderstaande data plaats tussen 13:30 en 16:30 uur en zijn doorlopend en gratis toegankelijk. Vanaf 11 mei is er op alle openingsdagen een soundtrack te horen van Diederik de Ceuster.

Zondag 12 mei Lynn Kosakoy > dans & improvisatie
Danseres Lynn Kosakoy opent de reeks van 5 weekendevents met dans. Ze speelt in haar dans veel met de concepten van reageren op de groep en het geluid, de architectuur van en in de ruimte en dynamiek in de beweging.

Zaterdag 18 mei Petra Dictus & Sjifra IJpma > dans
Performer Petra Dictus en danseres Sjifra IJpma voeren een dansante performance uit in de ruimte vullende installatie. Met eenvoudige dansprincipes reageren zij op de ruimte, het beeld en de soundtrack. Soms zal hun aanwezigheid sterk zicht- en voelbaar zijn, soms zijn ze haast terloops aanwezig.

Zondag 26 mei Ernie Bossmann > gedichten / poëzie
Kunstenaar Ernie Bossmann kiest voor Unfurl associatief uit haar verzameling en toont een mix van eigen gedichten en readymades. Denk aan pop-up poëzie geïnspireerd op het werk van Ronald de Ceuster.

Zondag 2 juni Stefanie Janssen > muziek & zang
Stefanie Janssen is stemartiest, sopraan, componist en performer met wortels in opera, improvisatie en experimentele pop. Stefanie onderzoekt, observeert en verruimt de geest met violiste Tessa Zoutendijk en fluitist Michaël Brijs om de magische werkelijkheid van Ronald de Ceuster te verklanken. Stefanie speelt deze middag 4 keer, startend om 13:30 uur, 14:30 uur, 15:30 uur en 16:30 uur. www.stefaniejanssen.nl en www.STASJ.world

Jerry Kowalsky

The Control Room

02 03 '19 / 07 04 '19


We starten dit jaar met 'The Control Room' van Jerry Kowalsy. Deze Nederlandse kunstenaar woont en werkt in Berlijn en maakt indrukwekkende sculpturen van karton.

De expositie toont beelden van uitvergrote lichaamsdelen en gebruiksvoorwerpen opgesteld in een soort ‘wonderland’, zoals de kunstenaar het zelf zegt. Een absurde realiteit gevuld met verwrongen koppen, Pinocchioneuzen of reusachtige handen en vingers.
Over een monumentale gehalveerde kop, getiteld 'End of a System' vertelt hij: 'de inspiratie voor deze sculptuur haalde ik uit foto’s van omgeduwde monumenten in tijden van oorlog of revolutie, zoals die van Saddam Hoessein of Lenin. Het beeld lijkt onderdeel van iets groters dat kapotgemaakt is. Een overblijfsel van een tijd die men wil vergeten. Het omgestoten hoofd staat voor mij als symbool voor de telkens weer herhalende cyclus van opbouw en verval binnen de maatschappij.'Tijdens deze tentoonstelling start Jerry een onderzoek naar het produceren van klanken. Hoe zou het klinken als een kartonnen beeld geluiden voortbrengt? Wat geeft dat aan akoestiek? Wat is de resonantie van het karton? Jerry schakelt hierbij hulp in van zowel een instrumenten- als een speakerbouwer die beiden werkzaam zijn in de Smeltkroes (ook op het Honigcomplex). Tijdens deze werk- en onderzoeksperiode (van zaterdag 2 t/m zaterdag 9 maart) is de galerie gewoon open en kun je de kunstenaar aan het werk zien.

Na het verblijf van een week, waarin de kunstenaar in AIR Besiendershuis logeert, wil Jerry zijn bevindingen met het publiek delen. Op vrijdagmiddag 8 maart, van 16 tot 18 uur vertelt hij tijdens een kunstenaarsgesprek over de totstandkoming van zijn werk en zal hij inzoomen op de resultaten van zijn onderzoek.


Winterstop XL
Galerie Bart houdt dit jaar een extra lange winterstop om zich te beramen op spannende nieuwe plannen voor het komende seizoen. Blijf warm in deze koude tijd en vooral ook op de hoogte van onze toekomstige projecten via onze website en social media. Tot in het nieuwe jaar weer!


Jeppe Lauge, Picture Picture, 2018. Oil on canvas, 185 x 225
Nieuwe Oogst 2018
Groepsexpositie 16 09 '18 / 21 10 '18

Ook deze zomer heeft het team van Galerie Bart weer alle kunstacademies van Nederland bezocht, om daar nieuw talent te scouten. Uit het werk van de vele eindexamen exposanten hebben wij 5 kunstenaars geselecteerd die veelbelovend zijn voor de toekomst. Dit jaar wordt ‘Nieuwe Oogst’ gevuld door:

Jorrit van de Waal - Frank Mohr Institute, Groningen
Milena Anna Bouma - Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam
Roos van Dijk - Frank Mohr Institute, Groningen
Mick Tenthof - Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht
Karlijn Janssen - ArtEZ, Arnhem

Dit jaar toont Singular-Art (Waalkade 72, Nijmegen) ook enkele werken van in 2018 afgestudeerde kunstenaars. Tegelijkertijd met onze Nieuwe Oogst is daar werk te zien van het kunstenaarsduo Joppe Blonk & Niko Lee Gail Démoed - AKV|St.Joost, Breda.

'Hollandse Nieuwe!' prijs
Ook dit jaar werd weer de 'Hollandse Nieuwe!' prijs uitgeloofd aan het meest veelbelovende talent van deze Oogst. De prijs is een extra stimulans voor de beginnende kunstenaars tijdens hun grote sprong in het diepe nu zij de academie hebben verlaten. Zij die met hun koppen boven het maaiveld uitsteken, krijgen zo een extra zetje in de goede richting.
De jury bestond uit: Youri Appelo (artistiek directeur Expoplu en curator), Merel van den Nieuwenhof (tentoonstellingsmaker en auteur) en Merel de Kok (galeriemanager en curator Galerie Bart).

WINNAAR 'Hollandse Nieuwe!' 2018: Karlijn Janssen (ArtEZ, Arnhem).

Nijmeegse Kunstnacht 2018
Op zaterdag 22 september vindt de achtste editie van de Nijmeegse Kunstnacht plaats. Galerie Bart gaat de samenwerking aan met het VR-Lab, onze bovenburen. Stap die nacht in een virtueel kunstwerk dat real time om jou heen gebouwd wordt. Kunstenaar Roos Mulder (ArtEZ, Arnhem) tekent nachtelijke droomwerelden, die alleen te beleven zijn met een Virtual Reality-bril op. Zie hier voor meer informatie.

Gerard Koek - Migrational Moves


Vijf witte muren, elk ingeklemd tussen in ossenbloedrood geschilderde meubels, staan theatraal gerangschikt in de ruimte. ‘Migrational Moves’ is de titel van deze installatie die de associatie oproept van migreren, reizen of misschien zelfs vluchten. Een verwijzing naar de veerkracht die diep in ons verankerd zit, namelijk het vermogen tot veranderen, verplaatsen en herscheppen. Dát wat onomkeerbaar lijkt in beweging te zetten en te transformeren. Een radicale en tevens speelse overlevingstactiek.

Duur expo: 09 06 '18 / 09 09 '18
Galerie Bart Nijmegen heeft een zomerstop van 19 07 '18 / 22 08 '18
STOCK EXPO
Galerie Bart Nijmegen toont naast de wisselende exposities een permanente stock expositie in de achterste ruimte van de galerie. In deze 'Salon opstelling’ wordt werk getoond van de kunstenaars waar wij regelmatig mee exposeren. Bij aankoop kan het kunstwerk direct meegenomen worden en de lege plek wordt meteen opgevuld met een nieuw werk.

Om de zoveel maanden wordt één kunstenaar uitgelicht door het tonen van meer werken of een grotere installatie. Een uitgebreide Stock Expo die dan ook in de voorste ruimte van de galerie te zien is.

Geweest - 09 06 '18 / 09 09 '18
Stock Expo uitgebreid met installatie 'Migrational Moves' van Gerard Koek

Geweest - 01 02 '18 / 22 04 '18
Stock Expo uitgebreid met de installatie 'Observatorium' van Ton Slits
ZomerExpo st. Stevenskerk 2018


Galerie Bart organiseert voor de tweede keer de ZomerExpo tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten in de Stevenskerk. Een expositie met werken van diverse - zowel regionale als landelijke - kunstenaars die oppoppen in verschillende ruimtes van de kerk.

Tijdens ZomerExpo 2018 toont Galerie Bart op verschillende, onorthodoxe manieren kunst aan een groot publiek: niet alleen om naar te kijken maar ook om onderdeel van te worden.

Bewonder de ingrepen die kunstenaar Tanja Smeets doet op twee typische locaties in de kerk, namelijk op de Herenbank en het Spreekgestoelte. Haar plantachtige wereld ‘Liquid Garden’ lijkt door de ruimte heen te groeien, in verschillende vormen en structuren langs de architectonische omgeving.

Ook kun je als bezoeker deelnemen aan het kunstproject ‘Find Your Greatness’ van het kunstenaarsduo Frank en Michiel, dat in de Noorderkapel een installatie neerzet. Deze studioset, geïnspireerd door een bekende TV-reclame, is onderdeel van de ‘The Cameo Series’. Daarin wordt onderzoek gedaan naar hoe de huidige, visuele cultuur onze maatschappij beïnvloed: naar de stereotypes van het commerciële beeld, het contrast tussen fictie en realiteit en kunst en entertainment. Stap in deze set en word onderdeel van een bekende reclame!

Of duik je ‘The One Person Expo Box’ in: een levensgroot kunsthokje, afgesloten van de buitenwereld. Maak op een intieme manier kennis met een kunstwerk van Casper Verborg, Isabelle Wenzel of Jannemarein Renout, waarbij je begeleid wordt door een audiotour van een BNK’er (Bekende Nijmeegse Kunstliefhebber) waaronder Ruben Hein, Jaap Robben en Angela Verkuijlen.

Tijdens een rondgang door de kerk kun je verder in de nissen van de kooromgang schilderwerken van Anya Janssen en Jeppe Lauge bekijken. Galerie Bart nodigt de bezoekers op deze manier uit tot een ontmoeting tussen hedendaagse kunst en de oudheid van de kerk.

Locatie: Stevenskerk Nijmegen
Duur expo:
van 15 t/m 22 juli 2018
Openingstijden:
alle dagen van 10.30u tot 17u, op zondag van 14u tot 17u
De expositie is vrij toegankelijk.

De installaties van Tanja Smeets zijn tot en met 15 augustus 2018 te bezichtigen.
BewarenBewaren
BART INVITES Studio Job, Joris & Marieke
Uitblinkers in korte animaties, absurde onalledaagse verhalen'Passing By' 29 04 '18 / 27 05 '18
Tien jaar werk van Studio Job, Joris & Marieke

In het kader van ‘Bart Invites’ heeft Galerie Bart de eigenzinnige Studio Job, Joris & Marieke uitgenodigd om een overzichtsexpositie te tonen van hun uiteenlopende projecten.

Job, Joris & Marieke zijn bekend van hun animatiefilms. Samen runnen ze een studio voor animatie, illustratie, character design en muziek. Job Roggeveen, Joris Oprins en Marieke Blaauw leerden elkaar kennen tijdens hun studie op de Design Academy. In 2007 richtten ze hun studio op. Ze maken korte films, videoclips en werk in opdracht. Hun films kenmerken zich door hun tragikomische en absurde verhalen, bevolkt door onhandige karakters. Dit alles in een simpele iconische stijl en altijd vergezeld door een catchy en melancholische soundtrack. Opgewekte verhalen over absurde, onalledaagse situaties en gek uitziende karakters waarmee je tóch meeleeft. Dit alles creëert het universum van Job, Joris & Marieke.
Het drietal, bekend van o.a. hun Oscar-genomineerde film A Single Life (2015), presenteert een greep uit tien jaar animatiewerk tijdens deze expo in de galerie op het Honigcomplex. Giclée prints en zeefdrukken van de karakters die ze ontwierpen voor hun films, prints van de illustraties uit hun boeken, making of materiaal, stills uit hun nieuwste film Passing By en 3d prints van de animatie loops van het laatste album van Happy Camper worden tentoongesteld.

Op zondag 29 april wordt de expo geopend en vertellen Job, Joris & Marieke je alles over hun werk. Hoe bedenken ze hun karakters? Waar halen ze hun ideeën voor verhalen vandaan? Ze delen hun kennis met grappige anekdotes, making off verhalen en tips over hoe je geen Oscar moet winnen.

Tijdens de opening wordt ook het boek: 'De Happy Camper - Manfred's Kampeer- & Survivalgids' gepresenteerd.

jobjorisenmarieke.nl
BART INVITES Go Short / Margo Onnes
International Short Film FestivalAll Along The Watchtower 07 04 '18 / 22 04 '18

De eerste gast van Bart Invites is Go Short. Dit International Short Film Festival toont een video-installatie van kunstenaar Margo Onnes (1983) bij Galerie Bart. Deze installatie komt rechtstreeks uit de groepstentoonstelling 'In a World We Can’t See' die onlangs bij TENT, een platform voor hedendaagse kunst in Rotterdam, in première is gegaan.

Margo Onnes werd geïnspireerd door het nummer 'All Along the Watchtower' van Bob Dylan. Met dit nummer vertolkte Dylan de sfeer van het dreigende onheil in de jaren ’60. Onnes weet in haar installatie deze visie te vertalen naar de tijd van nu. Een modern, jong gezin dwaalt rond een futuristische uitkijktoren. Wanneer de Apocalyps begint, wordt de harmonie binnen het gezin bruut verstoord.

Zie voor het complete programma van Go Short: www.goshort.nl


Met dank aan TENT Rotterdam, Michael van Rosmalen, MTS audiovisual, Mondriaan Fonds en Dienst Kunst en Cultuur Rotterdam kun je deze korte film vol met duistere droombeelden, muziek en dans gaan bekijken!

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren
STOCK EXPO uitgebreid
01 02 '18 / 22 04 '18

Galerie Bart Nijmegen toont, meestal naast de wisselende exposities, een permanente stock expo in de achterste ruimte van de galerie. Momenteel is de gehele galerie omgetoverd tot stock expositie. In deze 'Salon opstelling’ wordt werk getoond van de kunstenaars waar wij regelmatig mee exposeren. Bij aankoop kan het kunstwerk direct meegenomen worden en de lege plek wordt meteen opgevuld met een nieuw werk.

In deze uitgebreide Stock Expo zijn werken opgenomen van onder andere: Ton Slits, Jannemarein Renout, Aldwin van de Ven, Femke Dekkers, Casper Verborg, Isabelle Wenzel, Jisan Ahn, Kuno Grommers, Tamara Muller, Alexandra Hunts, Jochem Rotteveel, Rik Buter, Stephan J. Englisch, Vera Hilger, Niels Helmink, Stella de Kort en Harry Markusse.

Zondag 22 april 2018 - Expeditie Honig 2018.
Galerie Bart heeft Jochem Rotteveel uitgenodigd en hij zal die dag een 'Live Mural @ Galerie Bart' maken.
A MIRACLE WILL HAPPEN
Duo-expositie Frans van Tartwijk & Lawrence James Bailey
28 10 '17 / 24 12 '17
Nieuwe Oogst 2017
Groepsexpositie 10 09 '17 / 15 10 '17

Zoals iedere zomer heeft het team van Galerie Bart weer alle kunstacademies van Nederland bezocht, om daar nieuw talent vandaan te plukken. Uit het werk van de vele eindexamenexposanten hebben wij 8 kunstenaars geselecteerd die veelbelovend zijn voor de toekomst. Dit jaar wordt ‘Nieuwe Oogst’ gevuld door:

Sonja de Bruin – KABK, Den Haag - fotografie
Vytautas Kumza – Gerrit Rietveld Academy, Amsterdam - fotografie
Christa te Dorsthorst – AKV|St.Joost, Breda - installatie
Joris Strouken – ArtEZ, Enschede - schilderijen
Lotte van Uittert – KABK, Den Haag - fotografie
Jeanine Vloemans – AKV|St.Joost, Den Bosch - schilderijen
Taiping Xu – Frank Mohr Institute, Groningen - schilderijen

In samenwerking met Museum Het Valkhof presenteren wij de 8ste Nieuwe Oogster: Nuni Weisz (HKU, Utrecht). Haar interactieve installatie zal vanaf zondag 17 september gedurende de verdere periode van de Nieuwe Oogst te zien én horen zijn in de patio van het museum.

Na de expositie in Nijmegen reist de Oogst door naar Galerie Bart in Amsterdam. Tijdens de opening op zaterdag 21 oktober wordt daar de 'Hollandse Nieuwe!' prijs uitgeloofd aan de meest veelbelovende kunstenaar van deze editie.

HOLLANDSE NIEUWE PRIJS
Ook dit jaar wordt weer de 'Hollandse Nieuwe!' prijs uitgeloofd aan het meest veelbelovende talent van deze Oogst. De prijs is een extra stimulans voor de beginnende kunstenaars tijdens hun grote sprong in het diepe nu zij de academie hebben verlaten. Zij die met hun koppen boven het maaiveld uitsteken, krijgen zo een extra zetje in de goede richting.
De jury bestaat dit jaar uit Jan-Wieger van den Berg (kunstenaar, Besiendershuis, kunstenaarsinitiatief Paraplufabriek, projecten Museum Het Valkhof), Iris Visch (AkzoNobel Art Foundation) en Galerie Bart.

>> WINNAAR 'Hollandse Nieuwe!' 2017: Christa te Dorsthorst (AKV|St.Joost, Breda - installatie).
Groepsexpositie 04 06 `17 / 03 09 `17
Met Ton Slits, Vera Hilger en Klaus Dauven.

Galerie Bart Nijmegen houdt een zomerstop van 20 juli tot en met 6 augustus 2017.
ZomerExpo st. Stevenskerk

Groepsexpositie 02 04 `17 / 28 05 `17
Met Femke Dekkers, Nynke Koster en Casper Verborg.

Groepsexpositie 29 01 `17 / 26 03 `17
Met Erik Buijs, Anne Forest en Aline Eras.
Hello from the other side!
‘Hello from the other side’ is een samenwerking tussen Galerie Bart in Nijmegen en Galerie am Meer in Düsseldorf. Beide partijen steken de grens over uit nieuwsgierigheid naar wat ‘de andere kant’ hen te bieden heeft.

Tijdens dit project onderzoeken de galeries samen met 6 kunstenaars of er verschillen en overeenkomsten zijn in werkwijze, techiek, thematiek en presentatie tussen de twee landen.
Een uitwisseling in twee stappen: in Nijmegen leren de kunstenaars elkaar tijdens de groepsexpositie kennen en in Düsseldorf krijgen zij de tijd om tijdens een ‘Artist in Rescidence’ grenzen te verleggen en gezamenlijk toe te werken naar een eindpresentatie.

Deelnemende kunstenaars:
Ide André, Heidi Linck en Elejan van der Velde (Arnhem, Nederland)
Nils Bleibtreu, Raphael Brunk en Pascal Sender (Düsseldorf, Duitsland)

Expo Nijmegen: 30 10 '16 / 18 12 '16

Expo Düsseldorf: 
31 03 '17 / 30 04 '17

Het project 'Hello from the other side' wordt mede mogelijk gemaakt door het INTERREG V A-Programma Deutschland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie (EU).
Nieuwe Oogst 2016
Groepsexpositie 10 09 '16 / 16 10 '16

Al ruim tien jaar bezoekt Galerie Bart iedere zomer alle eindexamenpresentaties van de Nederlandse kunstacademies, om daar nieuw talent vandaan te plukken. Onze selectie van de beste afgestudeerden presenteren we elk najaar onder de noemer 'Nieuwe Oogst’ in een groepsexpositie op onze locaties in Amsterdam en Nijmegen.

In de Oogst van 2016 is er werk te zien van 9 kunstenaars in allerlei disciplines:
Kateryna Snizhko (Gerrit Rietveld - Amsterdam, 3D tekeningen)
Kimmo Virtanen (KABK - Den Haag, video installatie)
Belushi Metaal (KABK - Den Haag, mixed media, schilderijen)
Esmay Groot Koerkamp (ArtEZ - Enschede, mixed media, tekeningen)
Hedri Kool (AKV|St.Joost - Den Bosch, installatie, sculptuur)
Lillian Vlaun (Gerrit Rietveld - Amsterdam, installatie, objecten)
Luca Grimaldi (Frank Mohr Institute - Groningen, schilderijen)
Milena Naef (Gerrit Rietveld - Amsterdam, objecten)
Romee van Oers (AKV|St.Joost - Breda, schilderijen, objecten)

HOLLANDSE NIEUWE PRIJS
Ook dit jaar wordt weer de 'Hollandse Nieuwe!' prijs uitgeloofd aan het meest veelbelovende talent van deze Oogst. De prijs is een extra stimulans voor de beginnende kunstenaars tijdens hun grote sprong in het diepe nu zij de academie hebben verlaten. Zij die met hun koppen boven het maaiveld uitsteken, krijgen zo een extra zetje in de goede richting.
Op zaterdag 22 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de opening van de Nieuwe Oogst expositie in Amsterdam. De jury bestaat uit Marjolein de Groen (Collectie de Groen), Niek Hendrix (Lost Painters), Floor Kortman (Patty Morgan) en Bart Hoogwegt (Galerie Bart).
>> WINNAAR 'Hollandse Nieuwe!' 2016: Hedri Kool (AKV|St.Joost - Den Bosch, installatie, sculptuur).

Groepsexpositie 04 06 `16 / 04 09 `16
Met Jeppe Lauge, Rens Krikhaar en Harry Markusse.
Shot on Location
Groepsexpositie 09 04 '16 / 22 05 '16

Vier kunstenaars die foto's in serie hebben geschoten op specifieke locaties. Met hun eigen signatuur legden zij de verhalen van deze plekken vast.

Niels Helmink
, Stephan J. EnglischMiek Uittenhout en Erik Klein Wolterink.
ODDSTREAM - Lichtkunst & High-tech art
18 03 '16 / 28 03 '16, Honigcomplex

Van 18 tot en met 28 maart ademt het Honigcomplex Oddstream met een expositie met twintig audiovisuele installaties, workshops voor volwassenen en kinderen, technologische vernieuwingen in het Techlab, lezingen van wetenschappers en kunstenaars, artist-in-residences, bijzondere performances en een spectaculaire videomapping op de toren van de Honig.

De expositie laat een breed scala aan audiovisuele kunstwerken zien die ingaan op de immer groeiende invloed van technologie op onze maatschappij en op ons als individu. Niet alleen wordt er een visie gegeven op de mogelijkheden en beperkingen van de relatie tussen mens en technologie, ook wordt er een tip van de sluier van de toekomst gelicht, waarbij utopie en dystopie hand in hand gaan.

Zie Oddstream expositie 2016

Groepsexpositie 31 01 `16 / 11 03 `16
Stéphanie Hoekstra (schilderijen), Jannemarein Renout (fotografie) en Isabelle Wenzel (fotografie)
De taal van Materiaal
Groepsexpositie 06 11 '15 / 20 12 '15

Een groepsexpositie met werk van kunstenaars die zich in de loop der jaren toegelegd hebben op het werken met specifieke materialen. De bouwstoffen die zij gebruiken zijn niet alleen bepalend voor het werkproces van de kunstenaar, maar beïnvloeden ook het karakter en de uitstraling van de kunstwerken. De eigenschappen en de (on)mogelijkheden van het materiaal spelen hierin een belangrijke rol.

Met Kevin Bauer (hout), Malou Cohen (mix van materiaal), Sylvia Evers (keramiek), Susanna Inglada (papier) en Henrique van Putten (textiel).
Nieuwe Oogst 2015
Groepsexpositie 12 09 '15 / 18 10 '15

Al ruim tien jaar bezoekt Galerie Bart iedere zomer alle eindexamenpresentaties van de Nederlandse kunstacademies, om daar nieuw talent vandaan te plukken. Onze selectie van de beste afgestudeerden presenteren we elk najaar onder de noemer 'Nieuwe Oogst’ in een groepsexpositie op onze locaties in Amsterdam en Nijmegen.

De Oogst van 2015 is samengesteld met werk van de volgende kunstenaars:
Edith Diederiks (Gerrit Rietveld - Amsterdam, fotografie)
Karl Hedin en August Ranelid (Gerrit Rietveld - Amsterdam, audiovisueel)
Bas Overbeek (ArtEZ - Arnhem, installatie)
Thom Brand ( AKV|St.Joost - Den Bosch, installaties)
Adonis Stoantzikis (Frank Mohr Institute- Groningen, tekeningen en schilderijen)
Iwan Smit (WdKA - Rotterdam, mixed media)
Wouter van der Laan (HKU - Utrecht, schilderijen)
Stefan van den Broek (HKU - Utrecht, zeefdrukken)
Daniek Dijkstra (HKU - Utrecht, fotografie)
Joost Elschot (HKU - Utrecht, film, installatie, tekeningen)

HOLLANDSE NIEUWE PRIJS
Tijdens de opening van 'Nieuwe Oogst' in Galerie Bart Amsterdam op 24 oktober 2015 is voor de eerste maal de 'Hollandse Nieuwe' uitgereikt aan de meest veelbelovende kunstenaar van de Nieuwe Oogst expositie.
Winnaar van de juryprijs is het duo Karl Hedin en August Ranelid (Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam)
Winnaar van de galerieprijs is Wouter van der Laan (HKU, Utrecht)
Groepsexpositie 19 07 `15 / 30 08 `15
Met Dimitar Genchev, Saskia Blokzijl, Thijs Linssen en Stella de Kort.
De Smeltkroes @ Bart
De kunst van het maken 

Kunst en producten gemaakt in De Smeltkroes
Samen met De Smeltkroes, het verzamelgebouw voor ambachten en creatieve beroepen in het Honigcomplex, verkent Galerie Bart Nijmegen de veelzijdige wereld van de maakindustrie. Vanaf 7 juni presenteren maarliefst 33 makers uit De Smeltkroes hun werk. Een verrassende combinatie van kunst, oude ambachten en nieuwe technologieën.

Beeldhouwwerk, autonome fotografie, tekeningen en keramiek worden afgewisseld met unieke meubels, tassen, kleding en muziekinstrumenten. Behalve statisch werk worden installaties, films, maar ook apps en games gepresenteerd. Met een ambachtelijk gemaakte doodskist en objecten van chocolade, toont De Kunst van het Maken de diversiteit en creatieve inventiviteit van de maakindustrie.De exposanten zijn: Anke de Groot • Anna Treurniet • Daniëlle Papenborg • Dorine Boudewijn • Deborah Weimer • Dennis Gerritzen • Duncan de Fey • Elfi Voermans • Geertje en Clara Pouderoijen • Gerda Fransman • Isolde Venrooy • James Allworthy • Joost Seegers • Jordan Artisan •José Kranen • José Ververda • Lennard Heijer • Leo Willems • Liesbeth Eugelink • Louis Wolf • Mareef Film • Marleen Noordergraaf • Marloes Morshuis • Matthijs Brul •  Michiel van Pinxteren • Noud Nota • Roy Soetekouw • Sara Donkers • StijlvoorOver • Studio in de maak • Suzan Doornbos • The Chocolate Bar • Twan Peeters

Mede curatoren Merel van den Nieuwenhof en Jackelien Top, ook uit De Smeltkroes.Zie ook: www.desmeltkroesnijmegen.nl

En ook: De Smeltkroes en de kunst van het maken, de speelse whiteboard animatie van Mareef Film over het ontstaan van De Smeltkroes en de filosofie achter deze bedrijfsverzamelplaats op het Honigcomplex. 

Verder: Installeer de app TOURtoDO - van exposant Leo Willems - op je smartphone of tablet en verken de gehele expositie bij Bart (code Bart). De foto's in de app zijn gemaakt door fotograaf Rutger van Loo, fotograaf Nijmegen: www.rutgervanloo.nl
Duo-expositie 28 03 `15 / 25 05 `15
Aldwin van de Ven en Casper Verborg

Na zijn opleiding aan de kunstacademie van Breda studeerde Aldwin van de Ven aan het Frank Mohr Institute in Groningen en de Rijksacademie in Amsterdam. In zijn schilderijen gebruikt Aldwin fragmenten uit de werkelijkheid, dromen en herinneringen om zijn wereld samen te stellen. Zijn afbeeldingen ontstaan uit lagen opgebouwd met kleuren en structuren. Naast schilderijen maakt hij ook sculpturen.

Casper Verborg, afgestudeerd aan ArtEZ Arnhem, zoekt in zijn werk naar de (on)mogelijkheden van de leesbaarheid van een schilderij: het overbrengen van een verhaal. Hoe interpreteert de kijker zijn geschilderde beeld. Vertelt de verf of de toeschouwer het verhaal?

Wat deze twee exposanten bindt, is de gelaagdheid: niet alleen letterlijk in de verflagen maar ook in de emoties en karakters van de afgebeelde figuren. Vaak hebben zij iets triests, afwezigs, kwetsbaars of strengs.
Groepsexpositie 31 01 `15 / 22 03 `15
Met Jochem Rotteveel, Vincent Vreeke en René R. Kuipers.

Biënnale Gelderland 2014
Biënnale Gelderland 2014, dé expositie voor beeldende kunst in Gelderland vindt dit jaar plaats in Nijmegen.

RELOAD - Kunst om op te laden
Dit jaar is Galerie Bart samen met de Expoplu curator van deze tentoonstelling. Met het thema: 'Reload; kunst om op te laden' toont de Biënnale hoe de crisis de beeldend kunstenaar heeft geïnspireerd om andere wegen in te slaan. De tentoonstelling laat zien dat kunstenaars zich telkens weer opladen, heruitvinden en vernieuwen. Door hun inventiviteit en creativiteit weten zij ons elke keer weer opnieuw te verbazen, te roeren, te prikkelen. Hun werk laat ons de wereld met andere ogen bekijken. 

Kijk hier om te zien welke van de 19 geselecteerde Gelderse kunstenaars bij Galerie Bart te zien zijn.

Zie ook: www.biennalegelderland2014.nl
 


Biënnale Gelderland, foto: Marloes de Laat
Nieuwe Oogst 2014
Groepsexpositie 07 09 '14 / 19 10 '14

Elk jaar studeren er ruim 2000 kunstenaars af aan alle kunstacademies in Nederland. Afgelopen zomer hebben wij deze weer allemaal bezocht en de meest bijzondere afgestudeerden geselecteerd. In totaal zijn dat er negen, die volgens ons bepalend zijn voor de kunst van de toekomst: hét talent van dit moment

Deze jonge en veelbelovende kunstenaars vullen onze galerie met hun verse kunst:
Saskia Blokzijl (ArtEZ - Arnhem, schilderijen)
Ingrid Davids
(Minerva - Groningen, mixed-media)
Dewi Hoppe (ArtEZ - Enschede, schilderijen)
Frédérique Jonker (HKU - Utrecht, schilderijen)
Stella de Kort (Gerrit Rietveld - Amsterdam, tekeningen)
Jannemarein Renout (Gerrit Rietveld - Amsterdam, digitale media)
Thomas van Rijs (KABK - Den Haag, schilderijen)
Sjoerd Tegelaers (ArtEZ - Enschede, etsen)
Milan van Wezel (AKV St. Joost - Breda, sculpturen en installatie)
Verhuizing

Galerie Bart verhuist deze zomer naar het Honig-complex waar de nieuwe locatie per 7 september geopend zal worden met een nieuwe expositie. 
Opruiming 12 04 `14 / 19 04 `14
Galerie Bart gaat verhuizen, ruimt de zolder op en houdt de laatste week in het oude galeriepand een grote stocksale!
Met kleine designproducten, meubels, lampen, kunstkaarten, kantoormappen en ander mooi, leuk en handig spul.
Kom kijken en kopen!

Daarna gaan wij een frisse start maken in het Honig Complex!
www.honigcomplex.nl
Rob Sweere 07 03 `14 / 05 04 `14
De veelzijdige en actieve kunstenaar Rob Sweere heeft zijn eerste galerie presentatie. Normaal maakt hij permanente werken of tijdelijke ervaringen (uit vrije inspiratie of in opdracht) in de openbare ruimte, op een festival, in een museumtuin of op manifestaties. Nu binnen de muren van een galerieruimte.


Rob Sweere, Silent Sky Project#25 February 27th 2008, 4.38 – 5.08 pm. 26 Participants, Santa Teresa, Rio de Janeiro, Brazil.
Zie voor meer afbeeldingen Rob Sweere.
Groepsexpositie 21 12 `13 / 22 02 `14
Jochem Rotteveel (gemengde techniek met tape), Harry Markusse (gemengde techniek op doek / installatie), Sylvia Evers (sculpturen), Isabelle Wenzel (fotografie), Joel Vega (gemengde techniek met borduursel).
Nieuwe Oogst 2013
Groepsexpositie 19 10 '13 / 14 12 '13

Jacqueline Arnold
(Video installatie, ArtEZ - Arnhem)
Frank Blommestijn & Michiel van der Werf (Film, ArtEZ - Arnhem)
Janneke Bolt (Fotografie, KHU - Utrecht)
Elmer Driessen (Fotografie, Rietveld - Amsterdam)
Jonah Falke (Schilderijen, ArtEZ - Enschede)
Stéphanie Hoekstra (Schilderijen, ArtEZ - Arnhem)
Susanna Inglada (Installatie, Frank Mohr - Groningen)
Thijs Jager (Grafiek, ArtEZ - Arnhem)
Evelien Jaspers (Fotografie, KABK - Den Haag)
Catinka Kersten (Sculpturen, KABK - Den Haag)
Mathieu Klomp (Sculpturen, HKU - Utrecht)
Sara Koning (Schilderijen, KABK - Den Haag)

Groepsexpositie 15 08 `13 / 12 10 `13
Met Berry Sanders (schilderijen), Barbara Wijnveld (schilderijen en film), Adrian Woods & Gidi van Maarseveen (fotografie en film).
The Future Begins Now!
Festival De Oase en IFAA presenteren een IFAA expositie: The Future Begins Now! Putting our world first for a sustainable future. Bij Galerie Bart in Nijmegen.
VLNR: Ivan Izquierdo, Marcos Lora Read, Kiripi Katembo Siku, Keiko Sato, Anita Waltman, Piet Jetten

Deelnemende kunstenaars zijn onder andere: Ivan Izquierdo (ESP), Toufik Medjamia (DZA), Keiko Sato (JPN/NL), Anita Waltman (NL), Olivië (NL), Marcos Lora Read (DOM), Kiripi Katembo Siku (RDC), Piet Jetten (NL), Olfa Ben Ali (NL).

'The Future Begins Now' is een initiatief van IFAA in samenwerking met Festival De Oase van Stichting WHAA, Museum Het Valkhof, Galerie Bart, Etalage Derde Wal, LUX & Villa LUX, De Kaaij, Festival op 't Eiland, ACM, Taxi Hofman en Thamgidi Foundation.
De curator van deze expositie is S'thabile Mlotshwa. In deze expositie brengt zij de bekende IFAA kunstenaars en Nederlandse kunstenaars samen.
Het andere landschap

Groepsexpositie 04 05 '13 / 29 06 '13
Met Lydia Lambrechts (schilderijen), Eefje Bouwkamp (collages), May Heek (fotografie), Marcel Blom (installaties) en Anne von Freyburg (gemengde techniek op doek).

Groepsexpositie 02 03 `13 / 28 04 `13

Met Anne Forest (gemengde techniek op doek en paneel), Miek Uittenhout (fotografie) en Erik de Bree (gemengde techniek op doek en paneel).

Groepsexpositie 05 01 `13 / 23 02 `13
Een groepsexpositie met Vincent Vreeke (schilderijen), Yvonne Lacet (fotografie), José van Tilburg (textiel) en René Kuipers (schilderijen).
Nieuwe Oogst 2012
Groepsexpositie 27 10 '12 / 15 12 '12
Met Niels van Bunningen, Liedewij van Eijk, Marieke Gelissen, Dimitar Genchev, Silvana Gerards, Marja Hagenauw, Gerlof Hofman, Alexandra Hunts, Olga Oostermeijer, Rudolf Romero, Yentl van Stokkum, Lars Tummers en Teun Vonk.
Wegens succes vervallen
Groepsexpositie 07 09 '12 / 20 10 '12
Met Henrique van Putten (beelden), Jeppe Lauge (schilderijen), Louise te Poele (fotografie), Jonas Wijtenburg (installatie) en Marco Overkamp (beelden).
Verzamelingen
Groepsexpositie 16 06 '12 / 01 09 '12
Met Stephan J. Englisch (fotografie), Jakob Roepke (collages), Ania Rachmat (fotografie), Erik Buijs (beelden) en Joel Vega (beelden).
Groepsexpositie 14 04 `12 / 09 06 `12
Met Jochem Rotteveel (werken met tape), Joyce van Dongen (schilderijen), Frode Bolhuis (beelden) en Black Ink Lab (tekeningen).
From different corners
Groepsexpositie 18 02 '12 / 07 04 '12
'From different corners' was een reizende tentoonstelling met werken op papier. De deelnemende galeries kwamen uit Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Tsjechië en Nederland.
Galerie Bart
Waalbandijk 14C
6541 AJ Nijmegen
+31 (0)24 3600577
info@galeriebartnijmegen.nl

Galerie Bart Amsterdam

Aanmelden nieuwsbrief

Archief nieuwsbrief

Nieuws
Nijmeegse Kunstnacht 2019