Frode Bolhuis - Bio

Werk  |  CV  |  Bio

“Het maken van kunst is voor mij als een avontuur. Ik weet nooit precies wat er gaat komen. Het ontstaat terwijl ik er aan werk en ik volg het met verwondering. De werken worden wel gevoed door mijn interesses, mijn verleden en mijn kennis van de kunstgeschiedenis, maar tijdens het maken gebeurt er iets nieuws. Iets dat aan mijzelf voorbijgaat, of in ieder geval aan het deel van mij dat nadenkt. Het groeit uit tot iets onbenoembaars en ik beschouw het eerder als cadeaus dan als verworvenheden. 

Frodes atelier ligt vol met kleurrijke vellen papier, klei, washitape, textiel en fournituren. Wie hier binnentreedt voelt zijn handen jeuken om ook iets te gaan maken. Gewoon iets oppakken en zien wat er gebeurt. Dat is ook Frodes werkwijze: ‘Dat just doing-aspect is heel belangrijk en ik ben gek op materialen. Aan meerdere dingen tegelijk werken is voor mij de manier om iets te laten ontstaan.’ Hoewel hij nooit last heeft van een artist’s block is een crisismoment in het werk vrijwel altijd bepalend voor de uitkomst. ‘Misschien wel het creatiefste moment,’ vertelt Frode. ‘Het punt dat ik het werk zo mislukt vind dat het geen waarde meer heeft, waardoor ik iets rigoureus durf te doen.’

Na grover afgewerkte bronzen beelden maakte hij een tijdlang gestileerde, in acrylicone gegoten sculpturen. Het werken in klei maakt zijn figuren nu opnieuw iets ruwer; je kunt zijn hand bijna volgen. Welk materiaal Frode ook kiest, de huid van het beeld is altijd van groot belang. In zijn tweedimensionale werk vormen fijne messneden en driedimensionale elementen reliëfs: hij blijft een beeldhouwer, ook op voor hem minder gangbare materialen als doek of papier.


Galerie Bart
Elandsgracht 16
1016 TW Amsterdam
+31 (0)20 3206208
info@galeriebart.nl

Ma - woe op afspraak
Do 13.00/19.00
Vrij - za 13.00/18.00
EN

Expo Bart Nijmegen

Aanmelden nieuwsbrief

Archief nieuwsbrief

Nieuws
Nieuwsarchief | News archive