Henrique van Putten - Bio

Werk  |  CV  |  Bio

‘Ik maak beelden in textiel. Kenmerkend voor mijn werk is het verhalende en associatieve karakter en de opbouw uit figuratieve, kleurrijke beeldelementen. Dierfiguren staan hierin centraal.

Ik teken graag en begin bewust hier mee om een beeld te ontwikkelen. Voor mij is het van essentieel belang dat ik mijn werk opbouw en doorwerk. Ik hecht daar waarde aan omdat deze manier van werken passend is gebleken bij de thematiek die mij fascineert. Het maken verweeft zich met ideeën en tijd helpt om een idee in alle volheid te ontwikkelen en zichtbaar te maken.

Het geloof in God is mijn grootste inspiratiebron: hoop, liefde en leven.
In mijn werk staat het menselijk tekort, 'La condition humaine', centraal: de mens is een beperkt wezen en wordt voornamelijk gedefinieerd door zijn of haar gebreken. In het maken van de werken vertaal ik deze ideeën naar fabels. Ik voer dieren of fantasiecreaties op die uitdrukking geven aan menselijke driften of hebbelijkheden. Het gebruik van deze dieren of fabelwezens geeft de oorspronkelijke zedenles iets vertederends en dragelijks. Mijn werk zou zo ook de functie hebben van een klassiek drama: het toont de mens zichzelf in een spiegel, die de vorm heeft van de door mij gemaakte werken. Deze spiegel zou kunnen werken als loutering en uiteindelijk als troost'.

Galerie Bart
Waalbandijk 14C
6541 AJ Nijmegen
+31 (0)24 3600577
info@galeriebartnijmegen.nl

EN

Galerie Bart Amsterdam

Aanmelden nieuwsbrief

Archief nieuwsbrief

Nieuws
Nijmeegse Kunstnacht 2018