Jannemarein Renout - Bio

Werk  |  CV  |  Bio

Jannemarein Renout (1969, NL) studeerde in 2014 af aan de Gerrit Rietveld Academie, afdeling fotografie. Zij studeerde af met een serie scans getiteld 'SCAN2400' – een project dat focust op de visualisatie van dat wat we niet kunnen zien; het verstrijken van tijd, vastgelegd in één beeld. In haar werk gebruikt Renout de lichtvoetigheid van het onvoorziene als een katalysator, toeval bepaalt het resultaat van het werkproces.
Haar doorlopende project SCAN2400 legt de dynamische Nederlandse luchten vast met een scanner die wordt blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. De titels van de werken verwijzen naar deze specifieke omstandigheden: 'Time to take shelter' bijvoorbeeld. Terwijl onregelmatig licht de enige houvast is voor haar scanner, zorgen beweging en tijd voor Renout’s mooie, abstracte beelden. De lage horizon geeft de elementen van wind, wolken en zon de vrije hand zodat het toeval het resultaat van het werkproces bepaalt.
 
Haar werk werd tentoongesteld in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam, tijdens Unseen Photo Fair 2014 en 2015 en in verschillende groepsexposities. In 2014 werd Renout genomineerd voor het Steenbergen Stipendium. Voorafgaand aan haar opleiding aan de kunstacademie rondde zij de Masterstudie Rechten af aan de Universiteit van Amsterdam.


Galerie Bart
Waalbandijk 14C
6541 AJ Nijmegen
+31 (0)24 3600577
info@galeriebartnijmegen.nl

EN

Galerie Bart Amsterdam

Aanmelden nieuwsbrief

Archief nieuwsbrief

Nieuws
Nijmeegse Kunstnacht 2018