Maart-april 2013
Galerie Bart is Jarig!


Kom naar ons feestje vrijdagavond 1 maart in onze galerie in Nijmegen. Dan vieren wij dat we 10 jaar bestaan!

Om 19.30 uur word je ontvangen door ons team met een welkomstdrankje, waarna je wordt getrakteerd op allerlei lekkernijen voor het oog en voor de mond. Met spannende beeldende kunst van onze nieuwe groepsexpo, dans van United C, muziek van Spinkit en creatieve hapjes van Studio Ons.

Groepsexpositie 1 maart t/m 28 april 2013

Vlnr: Miek Uittenhout, Anne Forest, Erik de Bree

Erik de Bree
studeerde in 2008 af aan de Rietveld Academie in Amsterdam.
Hij houdt zich vooral bezig met het landschap, welke dient als handvat om een schilderij op te zetten. Hij maakt hierbij veel gebruik van bestaande beelden. Gevonden, gezocht en gestolen. Erik is niet zozeer geïnteresseerd in het landschap zoals hij het ervaart als hij buiten loopt, maar eerder zoals het hem voorgespiegeld wordt. Hij gebruikt en herkauwt de door hem verzamelde beelden en zet ze om in verf en andere materialen. In deze expositie toont Erik ook een aantal schilderijen die voortborduren op eerder door hem gemaakt werk.

Anne Forest studeerde in 2009 af aan de KABK Den Haag. ‘Het behandelen van thema’s die draaien om contrasten, zoals mens en maatschappij, chaos en orde, resulteert in een beeldtaal waarin ik vertrouwde elementen als de klassieke portretkunst tegenover de verontrustende aanwezigheid van de personages in mijn portretten plaats. ’
Anne’s portretten draaien echter vooral om een ontmoeting. Een ontmoeting tussen bewustzijn en onderbewustzijn. Een ontmoeting tussen twee werelden, tussen zichzelf en het openbaar.

Miek Uittenhout studeerde in 2005 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, afdeling Theatre Design. Miek voegt meerdere disciplines samen in haar werk, dat zich bevindt op het snijvlak tussen theater en beeldende kunst. Haar werk gaat over verlangen en verleiden, veroveren en veroverd worden. ‘Chin up, Head down’ is haar nieuwste autonome fotoserie, waarin zij acteurs fotografeert. De kwetsbare kant van de mens gaat hier letterlijk hand in hand met zijn zelfverzekerde kant.

Go short 13 / 17 maart


Ook dit jaar zijn er verschillende korte films vanuit Go Short in de galerie te zien, zowel binnen als vanaf buiten in de etalage.

Go Short is hét festival voor de korte film. Vijf dagen lang zijn er meer dan 300 korte films te zien in LUX Nijmegen. Go Short selecteert de beste recente Europese films voor onze competitieprogramma’s. Daarnaast zijn er exposities, workshops, optredens, feestjes en is er een uitgebreid Go Shorty! programma voor kids en jongeren. Go Short vindt dit jaar van 13 tot en met 17 maart plaats.

Op verschillende plekken in Nijmegen vind je Stepping Stones: de persoonlijke ‘milestones’ van Nederlanders met een hart voor film. Hier kun je onder andere de favoriete korte films van Anna Drijver, Waldemar Torenstra en Erwin Olaf bekijken. Kijk op goshort.nl/steppingstones voor alle locaties.

In de bovenste ruimte van Galerie Bart Nijmegen vindt je de mooiste kunstfilms die dit jaar voor Go Short zijn ingezonden. Kom binnen en neem een kijkje!

Waalbandijk 14C
6541 AJ Nijmegen
+31 (0)24 3600577
info@galeriebartnijmegen.nl
www.galeriebartnijmegen.nl

Don - Zon 12.00 / 17.00
en op afspraak

        
Vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar info@galeriebartnijmegen.nl
Copyright (C) 2013 *| Galerie Bart |* All rights reserved.