Zomer 2013

De wereld op reis bij Galerie Bart

Op 13 juli meert de 'Wereld van Zwerfvuil' in Nijmegen aan. Een wereldbol van kunstenaar Peter Smith gemaakt van 6.000 gekleurde petflesjes die hij vond in en rond het IJ in Amsterdam. 

Graag nodigen wij jullie uit voor een hele korte, maar erg bijzondere expositie 'De wereld op reis’, met werken van diverse (inter)nationale kunstenaars.
'De wereld op reis' zet zich in voor het terugdringen van plastic zwerfafval in rivieren en oceanen. Door middel van kunst en cultuur wil het project mensen bewust maken van dit maatschappelijke probleem. In de expositie bij Galerie Bart, Het Valkhof Museum en De Derde Wal worden kunstwerken getoond die gerelateerd zijn aan dit thema.


Kunstenaar Marcos Lora Read

Deelnemende kunstenaars zijn onder andere: Ivan Izquierdo (ESP), Toufik Medjamia (DZA), Keiko Sato (JPN/NL), Anita Waltman (NL), Rob Sweere (NL), Marcos Lora Read (DOM), Kiripi Katembo Siku (RDC), Piet Jetten (NL), Olfa Ben Ali (NL).

'De Wereld op reis' is een initiatief van Stiksoep in samenwerking met IFAA. Tijdens de opening zal Bugbon ons hele spannende delicatessen laten proeven.

Opening: zaterdag 13 juli van 14 tot 17 uur
Expo: dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 juli van 12 tot 17 uur

Zomerstop
Van 19 juli tot en met 14 augustus zijn wij met vakantie dus dan is de galerie gesloten.

Succesvolle opening Galerie Bart Amsterdam
Veel van onze nieuwsbrieflezers waren 24 mei aanwezig bij de opening van het nieuwe pand aan de Elandsgracht in Amsterdam. Voor hen die er niet bij konden zijn hebben we gelukkig nog wat fotootjes:De openingsexpositie met de kunstenaars Niels Helmink, Jisan Ahn, Femke Dekkers, Frode Bolhuis en Peter van der Es is aankomende week nog te zien! Zie Galerie Bart voor meer informatie.

Zet vast in de agenda:
Groepsexpositie
Op zaterdag 17 augustus om 15 uur openen we, uiteraard weer met een zomers drankje, de groepsexpositie met Barbara Wijnveld, Berry Sanders en Adrian Woods & Gidi van Maarseveen.Popronde Nijmegen

13 september om 21 uur speelt The Subhuman in de galerie. Wil je hier meer over lezen surf dan even naar: www.popronde.nlNijmeegse Kunstnacht
Op zaterdag 28 september bouwen we samen met Go Short de galerie om tot één grote filmbeleving. Om alvast in Kunstnachtstemming te komen raden we je aan deze website te bezoeken: www.nijmeegsekunstnacht.nl Het programma staat binnenkort online!Waalbandijk 14C
6541 AJ Nijmegen
+31 (0)24 3600577
info@galeriebartnijmegen.nl
www.galeriebartnijmegen.nl

Don - Zon 12.00 / 17.00
en op afspraak

        
Vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar info@galeriebartnijmegen.nl
Copyright (C) 2013 *| Galerie Bart |* All rights reserved.