Nieuwsflits lancering boek Kuno Grommers op Unseen
Kuno Grommers - In Perspective

fotografie Kuno Grommers, tekst Merel Bem, ontwerp Lecturis, circa 66 foto’s - gebonden.
€ 35,00 - Nederlands- en Engelstalig.


Soms hangt het in de lucht. Na onze presentatie van het werk van Kuno Grommers op Unseen Photo Fair 2016 en de positieve reacties op het werk, dachten wij dat het misschien een idee was om samen een publicatie uit te geven. Ongeveer in dezelfde periode werd Kuno benaderd door Lecturis, of hij niet interesse had in het uitgeven van een boek. Het stond in de sterren geschreven: dat boek moest komen!

Het afgelopen jaar hebben we samen met Lecturis hard gewerkt aan de publicatie. Kuno heeft het boek heel toepasselijk ‘In perspective’ genoemd. Deze titel verwijst zowel inhoudelijk naar het werk zelf als de publicatie in zijn geheel. Het boek bevat meer dan 60 werken die hij in de afgelopen 13 jaar heeft geproduceerd. Met steun van het Mondriaan Fonds hebben wij het boek kunnen samenstellen, drukken en uitgeven. We lanceren het boek, precies een jaar later nadat het idee ontstaan is, op Unseen 2017. Wij zouden het ontzettend leuk vinden als je daar bij kunt zijn. Kuno is natuurlijk zelf ook aanwezig en zal ook zijn boek signeren.

Wat: lancering boek ‘In perspective - Kuno Grommers’
Waar: Unseen Photo Fair, Westergasfabriek, Gashouder booth 46 Galerie Bart
Wanneer: vrijdag 22 september 2017 om 20:00 uur


Pagina's uit het boek 'In Perspective'.

Kuno Grommers (1946) speelt een spel met het waarnemingsvermogen. Wat 2D is, lijkt 3D en vice versa. Maar de term ‘spel’ is eigenlijk een woord dat wezensvreemd is aan zijn werk. De foto’s hebben een soort onopgesmukte oprechtheid die niet stroken met het gegeven te willen foppen, om de tuin te leiden middels een ‘trucje’.

De foto’s hebben een soort frisse doch tijdloze uitstraling. Elk afzonderlijk beeld is autonoom. Maar als reeks gepresenteerd, gaan de vormen nog meer een eigen leven leiden, en lijken zelfs te gaan zweven waarbij de omringende ruimte wegvalt. En dat terwijl die ruimte niet bepaald non-descript is: de houten vloerplanken bezaaid met verfspetters, het plafond allesbehalve strak met een vergeten haakje achtergebleven in één van de balken. Wat helder is, wordt bijna hallucinant door de herhaling: steeds dezelfde setting van drie muurtjes, plafond en verf-bespatte vloer waar weer een andere vorm in is geplaatst. Door de foto’s achter elkaar te presenteren, wordt duidelijk hoe Grommers de mogelijkheden eindeloos weet te benutten. Zonder dat het een sleets, saai trucje wordt. De beelden versterken elkaar.

Ruim zestig perspectivische illusies, die alleen door het oog van de camera gezien vanuit steeds weer hetzelfde standpunt iconische kunstwerken worden. Over en periode van dertien jaar gemaakt. In boekvorm samengebracht om pagina voor pagina te kunnen bestuderen en de tijd te nemen om deze illusie te bevatten.

(Fleur Poots, Galerie Bart)

Speciale editie: print + boek

Speciale editie print: Kuno Grommers, 'Vice versa 4', 2011, pigment print, 33 x 24 cm.

We presenteren tijdens de lancering van het boek ook de speciale editie. Kuno Grommers heeft een werk beschikbaar gesteld dat alleen verkrijgbaar is samen met deze speciale editie: 'Vice versa 4', 2011, pigment print, 33 x 24 cm. Er worden in totaal maar 30 exemplaren van deze speciale editie uitgegeven. De print zit los bij het boek zodat je de mogelijkheid hebt om het in te laten lijsten. Deze gesigneerde, speciale editie (print + boek) kost € 250,00.

Wil je de lancering bijwonen, een speciale editie aanschaffen of een boek bestellen? Laat het ons dan weten, per e-mail: info@galeriebart.nl

Wij hopen je te zien!


Pagina's uit het boek 'In Perspective'.

Waalbandijk 14C
6541 AJ Nijmegen
+31 (0)24 3600577
info@galeriebartnijmegen.nl
www.galeriebartnijmegen.nl

Don - Vrij 12.00 / 18.00
Zat - Zon 12.00 / 17.00
en op afspraak

        
Vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar info@galeriebartnijmegen.nl
Copyright (C) 2013 *| Galerie Bart |* All rights reserved.